Δευτέρα, 03 Οκτωβρίου 2022 08:01

Εκλογές Βραζιλία: Πρώτος ο Λούλα - Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί ο νικητής

Γράφτηκε από την
Εκλογές Βραζιλία: Πρώτος ο Λούλα - Σε δεύτερο γύρο θα κριθεί ο νικητής

Ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος Λούλα κατέλαβε την πρώτη θέση στον 1ο γύρο των προεδρικών εκλογών που διεξήχθη την Κυριακή στη Βραζιλία, μπροστά από τον ακροδεξιό πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, αλλά το προβάδισμά του είναι πολύ μικρότερο από ό,τι προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις και θα χρειαστεί να διεξαχθεί δεύτερος γύρος ανάμεσα στους δυο την 30ή Οκτωβρίου.

Ο Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα εξασφάλισε 47,91% των ψήφων, έναντι 43,65% του Μπολσονάρο, με βάση τα αποτελέσματα που δημοσιοποίησε το Ανώτατο Εκλογοδικείο (TSE) με το 97,3% των ψήφων καταμετρημένο.

Το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων Datafolha ανέφερε το Σάββατο πως προηγούνταν μ 14 μονάδες.

Συγκεκριμένα, έφερε τον Λούλα να προηγείται με μεγάλη διαφορά, με το 50% των ψήφων έναντι 36% του Ζαΐρ Μπολσονάρο, και να έχει πιθανότητες να κερδίσει από τον πρώτο γύρο.

Λούλα: «Ο αγώνας συνεχίζεται»

Τα επίσημα αποτελέσματα, ωστόσο, δείχνουν ότι η νίκη του Λούλα από τον πρώτο γύρο είναι αδύνατη. «Ο αγώνας συνεχίζεται ως την τελική νίκη», δήλωσε ο κεντροαριστερός πρώην πρόεδρος.

«Θα τις κερδίσουμε αυτές τις εκλογές», διαβεβαίωσε ο ιστορικός ηγέτης του Κόμματος Εργαζόμενων (PT), υποσχόμενος «περισσότερες μετακινήσεις, περισσότερες συγκεντρώσεις» για να συναντηθεί με Βραζιλιάνους καθώς θα διεκδικήσει την τρίτη του θητεία στο κορυφαίο αξίωμα της χώρας.

Πηγή: tvxs.gr


NEWSLETTER