Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2022 08:15

Εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ

Γράφτηκε από την
Εκτόξευση ρουκέτας από τη Λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ

Mία ρουκέτα εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας το βράδυ του Σαββάτου σε μη κατοικημένη περιοχή στο νότιο Ισραήλ, με τον στρατό να ανακοινώνει ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή ζημιές.

Δεν έγινε αμέσως ανάληψη ευθύνης γι αυτή την εκτόξευση της ρουκέτας, αλλά η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ, μια από τις ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας είχε απειλήσει το Ισραήλ με αντίποινα μετά τη δολοφονία δύο ηγετών της, την Πέμπτη στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Λωρίδα της Γάζας, ο ισραηλινός στρατός απάντησε πυροβολώντας δύο παρατηρητήρια της Χαμάς, ανατολικά της πόλης της Γάζας, λίγο μετά την εκτόξευση ρουκέτας.

Η εκτόξευση αυτή, η πρώτη εδώ και ένα μήνα σύμφωνα με τον στρατό, πραγματοποιείται την επομένη του θανάτου ενός 22χρονου Παλαιστίνιου, του Αμάρ Χάντι Μούφλεχ, από τα πυρά των ισραηλινών δυνάμεων στην είσοδο της Ναμπλούς, στη βόρεια Δυτική Όχθη, υπό αμφισβητούμενες περιστάσεις.

Απάντησε ο ισραηλινός στρατός

Πλήγματα εναντίον στόχων στη Λωρίδα της Γάζας εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός ως αντίποινα για την εκτόξευση ρουκέτας, όπως μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Haaretz.

Το επιτελείο ανέφερε πως δεν ενεργοποιήθηκε το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος μετά την εκτόξευση της ρουκέτας, που δεν προκάλεσε θύματα ούτε ζημιές.

Δεν είναι σαφές ακόμη ποια οργάνωση ευθυνόταν για την εκτόξευση, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το βράδυ της Πέμπτης σκοτώθηκαν δύο μέλη της οργάνωσης Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ στη Δυτική Όχθη. Πρόκειται για οργάνωση ιδιαίτερα ενεργή στον παραθαλάσσιο θύλακα της Λωρίδας της Γάζας, που προχωρά συχνά σε εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον της ισραηλινής επικράτειας.


NEWSLETTER