Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2023 08:11

Αύξηση 70% στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Κίνας

Γράφτηκε από την
Αύξηση 70% στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της Κίνας

Oι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μεγάλη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία την εβδομάδα 9-15 Ιανουαρίου, τη μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη (19/1) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Στην ίδια έκθεση υπογραμμίζεται ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας περιμένει ακόμη «αναλυτικά στοιχεία ανά επαρχία», με αφορμή τους 60.000 θανάτους που σχετίζονται με Covid-19 και ανακοινώθηκαν από το Πεκίνο το περασμένο Σάββατο αλλά δεν συμπεριελήφθησαν στον συνολικό απολογισμό. Ο αριθμός αυτός αφορούσε αποκλειστικά θανάτους ασθενών σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 ανερχόταν σε 63.307 την εβδομάδα 9-15 Ιανουαρίου, αυξημένος κατά 70% σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο.

Πρόκειται για ρεκόρ νοσηλειών σε διάστημα μίας εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας πριν από περίπου τρία χρόνια, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις αρχές Δεκεμβρίου το Πεκίνο αποφάσισε να τερματίσει την αυστηρή πολιτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας – με τους συχνούς δειγματοληπτικούς ελέγχους, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την επιβολή κατά τόπων lockdown – ύστερα από το κύμα διαμαρτυριών στα τέλη Νοεμβρίου. Έκτοτε παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων στην αχανή ασιατική χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέκρινε το Πεκίνο ότι υποβάθμιζε συστηματικά την εξάπλωση της Covid-19 στην Κίνα, ζητώντας λεπτομερή δεδομένα για τον αριθμό των θανάτων, τα ποσοστά θνητότητας και τις μεταλλάξεις του ιού.


NEWSLETTER