Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023 13:00

Κίνα: Τέλος του σφοδρού κύματος κορονοϊού «βλέπουν» οι ειδικοί

Γράφτηκε από την
Κίνα: Τέλος του σφοδρού κύματος κορονοϊού «βλέπουν» οι ειδικοί

Στο τέλος του φέρεται να πλησιάζει το τρέχον κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό στην Κίνα ενώ δεν διαπιστώνεται αξιοσημείωτη αύξηση των περιπτώσεων μετά τους εορτασμούς του νέου σεληνιακού έτους, τουλάχιστον κατά το νεότερο ενημερωτικό δελτίο για την επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιοποιήθηκε από το κινεζικό κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών.

Ο αριθμός των ανθρώπων με σοβαρή μορφή της COVID-19 και των θανάτων εξαιτίας της ασθένειας βρίσκεται σε πτώση, διαβεβαίωσαν οι κινεζικές αρχές σε έκθεσή τους που φέρει ημερομηνία της περασμένης εβδομάδας.

Η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παρακολουθεί την επιδημιολογική κατάσταση στην Κίνα

Οι αρχές της Ιαπωνίας θα συνεχίσουν να παρακολουθούν με προσοχή πώς εξελίσσεται η κατάσταση όσον αφορά την πανδημία του νέου κορονοϊού στην Κίνα και θα χειριστούν «με ευελιξία» τα μέτρα ελέγχου στα σύνορα, δήλωσε σήμερα ο ιάπωνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο.

Η δήλωση αυτή καταγράφεται την επομένη της ανακοίνωσης της πρεσβείας της Κίνας στην Ιαπωνία πως ξανάρχισαν να χορηγούνται βίζες σε όσους ταξιδιώτες από το αρχιπέλαγος έχουν σκοπό να την επισκεφθούν.

Η Κίνα είχε αναστείλει τη χορήγηση θεωρήσεων διαβατηρίου σε πολίτες της Ιαπωνίας, μετά την απόφαση που έλαβε το Τόκιο να κάνει αυστηρότερους τους ελέγχους για τους ταξιδιώτες από την Κίνα, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.


NEWSLETTER