Τετάρτη, 01 Φεβρουαρίου 2023 10:16

Απεργιακό κύμα σήμερα στη Βρετανία – Συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Απεργιακό κύμα σήμερα στη Βρετανία – Συμμετέχουν και οι εκπαιδευτικοί (βίντεο)

Η Τετάρτη σηματοδοτεί την πρώτη μέρα απεργιακής δράσης της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης, επηρεάζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων στην Αγγλία και στην Ουαλία.

Την 1η Φεβρουαρίου τα σχολεία κλείνουν, ακυρώνονται τα μαθήματα στα πανεπιστήμια και τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο διαταράσσοντας μεγάλο μέρος του δημόσιου τομέα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα συνδικάτα διοργανώνουν μια από τις μεγαλύτερες ημέρες συντονισμένης δράσης τους τελευταίους μήνες.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα το εργατικό Συνδικάτο, κατά της αντιαπεργιακής νομοθεσίας της κυβέρνησης και της άρνησης να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Συγκεκριμένα περισσότερα από 100.000 μέλη του Συνδικάτου Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών, θα απεργήσουν σε 123 κρατικές υπηρεσίες και υπηρεσίες .

Το συνδικάτο έχει επίσης ορίσει ημερομηνίες για μεταγενέστερες απεργίες, συμπεριλαμβανομένων και υπαλλήλων του Βρετανικού Μουσείου.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει την ίδια ημέρα το εργατικό Συνδικάτο, κατά της αντιαπεργιακής νομοθεσίας της κυβέρνησης και της άρνησης να αυξήσει τους μισθούς για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER