Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2023 15:52

«Παρέλυσαν» οι δημόσιες μεταφορές στη Γερμανία

Γράφτηκε από την
«Παρέλυσαν» οι δημόσιες μεταφορές στη Γερμανία

Παρέλυσαν σήμερα οι δημόσιες μεταφορές σε κρατίδια της Γερμανίας εξαιτίας των απεργιακών κινητοποιήσεων, καθώς δεν βρέθηκε λύση στα μισθολογικά αιτήματα.

Το εργατικό συνδικάτο Verdi κάλεσε το προσωπικό να απεργήσει για να αυξήσει την πίεση στις δημοτικές αρχές, που είναι οι εργοδότες του, στη συνεχιζόμενη διένεξη σχετικά με τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.

Στις μεγαλύτερες πόλεις της Βάδης-Βυρτεμβέργης σχεδόν όλα τα τρένα και τα λεωφορεία παρέμειναν σήμερα στους σταθμούς και τα αμαξοστάσια. Το Verdi εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή κατά την έναρξη της κινητοποίησης. «Όλοι συμμετέχουν», δήλωσε ο Ράινερ Γκάις του γραφείου του Verdi για την εν λόγω περιφέρεια.

Στη Στουτγάρδη ωστόσο οι αμαξοστοιχίες του προαστιακού εξακολουθούσαν τα δρομολόγιά τους παρά την απεργία, καθώς τις διαχειρίζεται η εθνική σιδηροδρομική υπηρεσία, η Deutsche Bahn, και όχι το τοπικό συμβούλιο, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επικαλούμενο το DPA.

Στο μεταξύ απεργίες πραγματοποιούνται επίσης στη Σαξονία, την Έσση, τη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, τη Βρέμη και τη Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οι διαπραγματεύσεις για τους περίπου 2,5 εκατομμύρια εργαζομένους στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τις τοπικές κυβερνήσεις αποδείχθηκαν δύσκολες από τις αρχές Ιανουαρίου. Το Verdi και το συνδικάτο dbb των δημόσιων υπαλλήλων ζητούν αύξηση μισθών κατά 10,5% ή κατά τουλάχιστον 500 ευρώ το μήνα. Ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, απέτυχε να καταλήξει σε συμφωνία.

Οι απεργίες πραγματοποιούνται την ίδια ημέρα που είναι προγραμματισμένες διαδηλώσεις από τους ακτιβιστές για το κλίμα στο πλαίσιο της κινητοποίησης Fridays for Future (Παρασκευές για το Μέλλον).


NEWSLETTER