Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2023 20:20

Τουρκία: Η Ακσενέρ ζήτησε από Ιμάμογλου και Γιαβάς να είναι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι

Γράφτηκε από την
Τουρκία: Η Ακσενέρ ζήτησε από Ιμάμογλου και Γιαβάς να είναι εκτελεστικοί αντιπρόεδροι

Το κεντροδεξιό “Καλό Κόμμα” της Μεράλ Ακσενέρ ζήτησε από τους δημάρχους της Άγκυρας και της Κωνσταντινούπολης, Μανσούρ Γιαβάς και Εκρέμ Ιμάμογλου, να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι της Τουρκίας, στην περίπτωση που ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης κερδίσει στις προεδρικές εκλογές.

Πρόκειται για τη νέα πρόταση της Ακσενέρ, η οποία συναντήθηκε το πρωί με τους δύο δημάρχους και ενώ η ίδια αποχώρησε από τη συμμαχία την περασμένη εβδομάδα λόγω διαφωνίας σχετικά με το ποιος θα πρέπει να είναι υποψήφιος πρόεδρος. Συγκεκριμένα, η Ακσενέρ είχε προτείνει, αντί του Κιλιτσντάρογλου, την υποψηφιότητα είτε του Εκρέμ Ιμάμογλου είτε του Μανσούρ Γιαβάς, λέγοντας πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως θα μπορούσαν να κερδίσουν με μεγάλη διαφορά τον Ερντογάν.

«Διαβίβασε την πρόταση να υπηρετήσουν οι δυο δήμαρχοι ως εκτελεστικοί αντιπρόεδροι», δήλωσε ο εκπρόσωπος Κουρσάν Ζορλού. «Η ηγέτις μας θα διαβιβάσει αυτή την πρόταση στον Κιλιτσντάρογλου μέσα σε επόμενα λεπτά», πρόσθεσε.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της Τουρκίας (CHP) αποδέχθηκε την πρόταση να υπηρετήσουν ως αντιπρόεδροι οι δήμαρχοι της Κωνσταντινούπολης και της Άγκυρας εάν η αντιπολίτευση κερδίσει τις προεδρικές εκλογές του Μαΐου, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του CHP στο Reuters.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως οι άλλοι ηγέτες της συμμαχίας της αντιπολίτευσης θα εξετάσουν την πρόταση.

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER