Τρίτη, 07 Μαρτίου 2023 15:00

Σχοινάς: Οι νέες ακαδημίες εκπαιδευτικών Erasmus+ αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης

Γράφτηκε από την
Σχοινάς: Οι νέες ακαδημίες εκπαιδευτικών Erasmus+ αποτελούν ακόμη ένα βήμα προς τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης

Σήμερα, η Eυρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε 16 νέες Ακαδημίες Εκπαιδευτικών Erasmus+, οι οποίες θα παρέχουν στους εκπαιδευτικούς σε όλα τα στάδια της σταδιοδρομίας τους ευκαιρίες μάθησης που περιλαμβάνουν κινητικότητα, πλατφόρμες μάθησης και επαγγελματικές κοινότητες.

Αυτές οι Ακαδημίες Εκπαιδευτικών Erasmus+ θα επωφεληθούν από σχεδόν 22,5 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του Erasmus+ για τρία χρόνια. Οι 16 νέες Ακαδημίες, μαζί με τις 11 που έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από την πρώτη πρόσκληση υποβολής προτάσεων πέρυσι, θα στηρίξουν σθεναρά την πολυγλωσσία, τη γλωσσική ευαισθητοποίηση και την πολιτισμική πολυμορφία επισημαίνει η Κομισιόν.

Ο αντιπρόεδρος για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής μας, Μαργαρίτης Σχοινάς ανέφερε ότι «ένας δάσκαλος που συνεχίζει να μαθαίνει θα μεταλαμπαδεύσει τη γνώση που αποκτήθηκε πρόσφατα στους μαθητές του. Με τις νέες ευκαιρίες μάθησης που παρέχουμε σήμερα, εμπλουτίζουμε τόσο τους διδάσκοντες όσο και τους μαθητές, κάτι που αποτελεί ακόμη ένα ακόμη βήμα προς τον Ευρωπαϊκό Χώρο Εκπαίδευσης».

Η Επίτροπος Καινοτομίας, Έρευνας, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης και Νεολαίας, Μαρίγια Γκάμπριελ, δήλωσε ότι «η έλλειψη εκπαιδευτικών είναι μια πρόκληση σε ολόκληρη την ΕΕ που πρέπει να αντιμετωπιστεί σε επίπεδο ΕΕ. Ως εκ τούτου, εφαρμόζουμε ολοκληρωμένες πρωτοβουλίες για να κάνουμε το επάγγελμα πιο ελκυστικό. Οι Ακαδημίες Εκπαιδευτικών Erasmus+ θα υποστηρίξουν τις προσπάθειές μας να εξασφαλίσουμε αρχική εκπαίδευση υψηλής ποιότητας και συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη για όλους τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς και τους διευθυντές σχολείων».

Οι Ακαδημίες Εκπαιδευτικών Erasmus+ είναι συνεργασίες μεταξύ παρόχων κατάρτισης εκπαιδευτικών και ιδρυμάτων εκπαίδευσης δασκάλων που θα αναπτύξουν μια ευρωπαϊκή και διεθνή προοπτική στην εκπαίδευσή τους. Τα θέματα που καλύπτονται από τα έργα περιλαμβάνουν δεξιότητες που σχετίζονται με την επιστήμη, την τεχνολογία, τη μηχανική, τις τέχνες και τα μαθηματικά, τη δημιουργικότητα, την ένταξη και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Ως μέρος της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων του 2022, τα επιλεγμένα έργα περιλαμβάνουν 313 οργανισμούς, καθώς και 136 συνδεδεμένους εταίρους, από 30 χώρες (κράτη μέλη της ΕΕ και χώρες που συνδέονται με το Erasmus+). Μεταξύ των συμμετεχόντων οργανισμών υπάρχουν πάροχοι αρχικής εκπαίδευσης των διδασκόντων, πάροχοι συνεχούς επαγγελματικής ανάπτυξης, σχολεία πρακτικής άσκησης και άλλοι οργανισμοί με σχετική τεχνογνωσία.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER