Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2023 16:57

Ερντογάν: Ξεκινά η διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Γράφτηκε από την
Ερντογάν: Ξεκινά η διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Ο Ταγίπ Ενρτογάν δήλωσε ότι αποφάσισε να ξεκινήσει η διαδικασία επικύρωσης της υποψηφιότητας της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα ζήτησε την Παρασκευή από το κοινοβούλιο της Τουρκίας να ψηφίσει σχετικά με την αίτηση της Φινλανδίας να ενταχθεί στην αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ. «Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο μας», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του που επισκέφθηκε την Τουρκία.

O Τούρκος πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Φινλανδία έκανε πραγματικά βήματα για να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Αναφερόμενος στη Σουηδία είπε ότι άνοιξε την αγκαλιά της στους τρομοκράτες και συμπλήρωσε ότι της παρέδωσε κατάλογο 120 “τρομοκρατών” απαιτώντας τον επαναπατρισμό τους, κάτι που δεν έγινε. «Η υποψηφιότητα της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί άμεσα από τα μέτρα τους» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας σημείωσε ότι η απόφαση συνιστά κάτι σημαντικό για τη χώρα του. Πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι πλήρης χωρίς τη Σουηδία.

Πηγή: ertnews.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER