Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 09:40

Ερντογάν: «Πιθανή» η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία μέσα στον Απρίλιο

Γράφτηκε από την
Ερντογάν: «Πιθανή» η επίσκεψη Πούτιν στην Τουρκία μέσα στον Απρίλιο

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται να επισκεφθεί τον Απρίλιο την Τουρκία με αφορμή τα εγκαίνια του πυρηνικού σταθμού στο Άκουγιου (27/4), είπε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


«Ο κ. Πούτιν ενδέχεται να έρθει στην Τουρκία για την τελετή των εγκαινίων. Ειδάλλως ενδέχεται να συμμετάσχει διαδικτυακά σε αυτήν», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στα τηλεοπτικά δίκτυα A Haber και ATV.

Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι ο πυρηνικός σταθμός στο Άκουγιου αποτελεί επένδυση ζωτικής σημασίας για την Τουρκία, αφού θα αναβαθμίσει το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.


Βάσει χρονοδιαγράμματος, ο πρώτος αντιδραστήρας στο Άκουγιου θα τεθεί σε λειτουργία φέτος και το έργο δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το 2025.

Η ανέγερση του πρώτου πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία συμφωνήθηκε το 2010 με θυγατρική της ρωσικής κρατικής εταιρίας Rosatom.

Ο πυρηνικός σταθμός στην επαρχία της Μερσίνας, στα νότια παράλια της Τουρκίας, θα έχει τέσσερις αντιδραστήρες συνολικής ισχύος 4,8 GW.

Πηγή: DNews


NEWSLETTER