Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023 11:29

Πάπας Φραγκίσκος: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή στο νοσοκομείο - Τι λένε οι γιατροί

Γράφτηκε από την
Πάπας Φραγκίσκος: Υπέστη κολπική μαρμαρυγή στο νοσοκομείο - Τι λένε οι γιατροί


Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Nova, η νοσηλεία του πάπα Φραγκίσκου οφείλεται σε βρογχίτιδα, για την οποία έκανε χρήση αντιβιοτικών.

Το αναπνευστικό πρόβλημα φέρεται να οδήγησε σε κολπική μαρμαρυγή

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης (29/3) στο Βατικανό όταν ο πάπας Φραγκίσκος εισήχθη εσπευσμένα σε νοσοκομείο της Ρώμης λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο Ποντίφικας πέρασε μία ήσυχη νύχτα στον δέκατο όροφο της Πολυκλινικής Gemelli, όπου και νοσηλεύεται από χθες στο ειδικό Παπικό διαμέρισμα.

Σήμερα επικρατεί πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία και από πλευράς των ΜΜΕ, σε σχέση με την πρώτη χθεσινή εικόνα που ήθελε τον Ποντίφικα να μεταβαίνει στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο με πόνους στο στήθος. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι πληροφορίες εξακολουθούν να είναι συγκεχυμένες. Από ότι προκύπτει, δεν πρόκειται περί κορονοϊού και ούτε περί πνευμονίας, ενώ σήμερα το πρωί μέρος του ιταλικού Τύπου μετέδωσε πως αποκλείονται καρδιακά προβλήματα. Η Αγία Έδρα ακύρωσε τις συναντήσεις του Ποντίφικα για τις επόμενες δύο μέρες ώστε να δοθεί χρόνος για τις ιατρικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Agenzia Nova, η νοσηλεία του Ποντίφικα οφείλεται σε βρογχίτιδα, για την οποία έκανε χρήση αντιβιοτικών. Το αναπνευστικό πρόβλημα φέρεται να οδήγησε σε κολπική μαρμαρυγή, κατόπιν της οποίας οι στενότεροι συνεργάτες του Πάπα επέλεξαν να νοσηλευτεί στην Πολυκλινική Gemelli της Ρώμης.

Το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο μιλά περί αισιοδοξίας του υγειονομικού προσωπικού του νοσοκομείου, και αναφέρει για «καλή κατάσταση υγείας», παρά το γεγονός ότι η κλινική κατάσταση του Ποντίφικα «δεν είναι η βέλτιστη, κυρίως λόγω των πόνων και των ηλικιακών ενοχλήσεων».

Η Agenzia Nova προσθέτει επίσης πως «εάν η πορεία αποδειχθεί εξαιρετικά θετική», ο Ποντίφικας θα μπορούσε να πάρει εξιτήριο «ήδη από αυτό το Σαββατοκύριακο», γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται από διάφορα ΜΜΕ που αναφέρουν επίσης και το ενδεχόμενο – εκτός απροόπτου – ο προκαθήμενος της Καθολικής Εκκλησίας να παρευρεθεί στους εορτασμούς της επόμενης Κυριακής των Βαΐων για τους Καθολικούς, την Κυριακή 2 Απριλίου.

Πηγή: reader.gr/

 

 


NEWSLETTER