Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 09:58

Υπόθεση της Μαντλίν: Βρέθηκε σημαντικό στοιχείο στην Πορτογαλία

Γράφτηκε από την
Υπόθεση της Μαντλίν: Βρέθηκε σημαντικό στοιχείο στην Πορτογαλία

Ένα σημαντικό στοιχείο φέρεται να βρέθηκε κατά τη διάρκεια τριήμερης επιχείρησης έρευνας στην Πορτογαλία, κοντά σε ένα φράγμα, σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σημείο όπου εξαφανίστηκε το 2007 η μικρή Βρετανίδα Μαντλίν ΜακΚάν, με τους γονείς της να πρέπει τώρα να περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εξετάσεων.

Οι ερευνητές καθάρισαν μια μεγάλη δασική έκταση στο φράγμα Algarve και έσκαψαν οκτώ βαθιές τρύπες για να συλλέξουν δείγματα, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστικές εξετάσεις και εξετάσεις DNA στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το reader, οι επιστήμονες αναμένεται να έχουν τα πρώτα αποτελέσματα την επόμενη εβδομάδα, λένε πηγές, αλλά φοβούνται ότι θα χρειαστούν μήνες για να ολοκληρωθεί η πλήρης ανάλυση.

Η πορτογαλική εφημερίδα Correio da Manha ανέφερε ότι βρέθηκε ένα "σχετικό στοιχείο" που οδήγησε την αστυνομία να επικεντρώσει τις έρευνές της σε μια συγκεκριμένη περιοχή του απομονωμένου σημείου.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, αρκετά αντικείμενα απομακρύνθηκαν από την περιοχή, τα οποία μπορεί να έχουν ή να μην έχουν σημασία, ανέφερε το δημοσίευμα. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ένας ιμάντας σουτιέν, κομμάτια ρούχων και πλαστικά αντικείμενα.

Ο Γερμανός εισαγγελέας Χανς Κρίστιαν Βόλτερς δήλωσε ότι θα εκδοθεί σύντομα ανακοίνωση αν οι ερευνητές δεν βρουν τίποτα σημαντικό. Αν όμως τα δείγματα αποδειχθούν σημαντικά, η δήλωση θα καθυστερήσει.


NEWSLETTER