Κυριακή, 28 Μαϊος 2023 08:20

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο

Γράφτηκε από την
Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέες ρωσικές επιδρομές στο Κίεβο

REUTERS /Valentyn Ogirenko

Άνδρας έχασε τη ζωή του στο Κίεβο κατά τη διάρκεια «μαζικής» επίθεσης ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην ουκρανική πρωτεύουσα, λόγω της πτώσης συντριμμιών ενός από αυτά, ανακοίνωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο.

«Στη συνοικία Σολομιάνσκι της πρωτεύουσας, εξαιτίας πτώσης συντριμμιών drones κοντά σε πρατήριο καυσίμων, γυναίκα 35 ετών χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και άνδρας 41 ετών είναι νεκρός», ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα διαβεβαίωσε ότι η αντιαεροπορική άμυνα του Κιέβου κατέρριψε «πάνω από 20» UAVs-καμικάζι που κατευθύνονταν στην πόλη και ότι νέα κύματα πλησίαζαν από «πολλές κατευθύνσεις ταυτόχρονα».

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε «μαζική» τη νέα ρωσική επιδρομή και κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να παραμείνουν στα καταφύγια.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις εγκαταστάσεις εταιρείας στη συνοικία Χολοσίβσκι, ανέφερε ακόμη ο κ. Κλίτσκο, που έκανε αρχικά λόγο για «εκρήξεις» λίγο μετά τις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας έχει υποστεί πολλές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές τον τρέχοντα μήνα.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής και πολιτικής διοίκησης του Κιέβου Σερχίι Πόπκο καταμετρούσε την Παρασκευή «13 επιδρομές» των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων από την αρχή του Μαΐου, με άλλα λόγια αυτή είναι η 14η, κατά τους αριθμούς του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ