Παρασκευή, 09 Ιουνίου 2023 12:31

Τέλος στις στολές με βάση το φύλο βάζει η αεροπορική εταιρεία Qantas

Γράφτηκε από την

Ότι θα καταργήσει τις στολές της με βάση το φύλο για τους αεροσυνοδούς ανακοίνωσε την Παρασκευή (9/6) η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas τονίζοντας πως θα επιτρέπει στο ανδρικό πλήρωμα καμπίνας να μακιγιάρεται και στο γυναικείο προσωπικό να πάψει να φοράει ψηλοτάκουνα παπούτσια.

Η Qantas επεσήμανε ότι είχε αναθεωρήσει τους κανονισμούς της ώστε να αντικατοπτρίζει καλύτερα τις σύγχρονες προσδοκίες και να καταστήσει τις στολές πιο άνετες για το προσωπικό της που προέρχεται από «διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα».

Η εταιρεία είχε στο παρελθόν επικριθεί για τον άκαμπτο κώδικα ενδυμασίας της, σύμφωνα με τον οποίο απαγορευόταν στους πιλότους να έχουν μουστάκι, υπήρχε όριο στο μήκος της φαβορίτας του πληρώματος και καθορίζονταν οι ιδανικές αποχρώσεις για το μακιγιάζ ματιών.

«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή»

Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές ακολουθούν τα αιτήματα των συνδικάτων, τα οποία προέτρεπαν την Qantas να καταργήσει την υποχρέωση να μακιγιάρεται το γυναικείο προσωπικό.

«Η μόδα εξελίσσεται και το ίδιο και οι κατευθυντήριες γραμμές μας ως προς το στυλ (του προσωπικού μας) με την πάροδο των ετών», υπογράμμισε η αεροπορική εταιρεία σε ανακοίνωσή της, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα πρότυπά μας που αφορούν τις στολές αντανακλούσαν πάντα την εποχή», προστίθεται.

Η Qantas είπε ότι οι νέες «κατευθυντήριες γραμμές για το στυλ και την υγιεινή» θα αντικαταστήσουν τις παλιές κατηγορίες στολών που διακρίνονταν σε “ανδρικές” και “γυναικείες”.

Πλέον, το πλήρωμα καμπίνας μπορεί να επιλέξει να φορέσει μακιγιάζ ή όχι, να φορέσει ίσια παπούτσια και να έχει μακριά μαλλιά, αρκεί να τα έχει πιασμένα αλογοουρά ή κότσο σινιόν.