Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2023 11:05

Ινδία: Μέσω κάμερας εθεάθησαν μετά από 10 ημέρες οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα

Γράφτηκε από την
Ινδία: Μέσω κάμερας εθεάθησαν μετά από 10 ημέρες οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα

Εξαντλημένοι και ανήσυχοι οι 41 παγιδευμένοι εργάτες στην οδική σήραγγα στην Ινδία εθεάθησαν ζωντανοί με τη βοήθεια ενδοσκοπικής κάμερας που κατάφεραν να περάσουν τα συνεργεία διάσωσης, σήμερα Τρίτη.

Όλοι με πυκνά γένια φαίνονται να κοιτάζουν τον φακό που οι διασώστες πέρασαν μέσα από τα χαλάσματα μέσω του λεπτού σωλήνα λεπτού σωλήνα που χρησιμοποιείται για την παροχή αέρα, τροφής και νερού στους εγκλωβισμένους.

Σε βίντεο που 30 δευτερολέπτων που δόθηκε στην δημοσιότητα από τις κρατικές αρχές ακούγονται οι διασώστες να λένε στους άνδρες που ακόμη φορούν τα κράνη τους «Θα σας βγάλουμε έξω με ασφάλεια, μην ανησυχείτε».

Περίπου 10 από τους εγκλωβισμένους εργάτες στέκονται σε ένα ημικύκλιο μπροστά από την κάμερα, φορώντας κράνη και γιλέκα ασφαλείας.

Ένας διασώστης ακούγεται να ζητεί από τους άνδρες να πουν τα ονόματά τους στην κάμερα, ο ένας μετά τον άλλον, και να επιβεβαιώσουν την ταυτότητά τους μέσω του ασύρματου που τους έχει σταλεί.

Οι εκσκαφείς συνεχίζουν να απομακρύνουν τόνους χώματος, σκυροδέματος και μπάζα από την υπό κατασκευή σήραγγα στην πολιτεία Ουταραχάντ στα βόρεια Ιμαλαΐα από τις 12 Νοεμβρίου, μετά την κατάρρευση τμήματος της στοάς.

Ωστόσο το έργο της διάσωσης προχωράει αργά και οι προσπάθειες περιπλέκονται από την πτώση των συντριμμιών καθώς και τις επαναλαμβανόμενες βλάβες των κρίσιμων βαρέων μηχανημάτων γεώτρησης. Χρειάστηκε δύο φορές να μεταφερθούν νέα κιτ διάσωσης.

Σήμερα οι διασώστες αναμένεται να συνεχίσουν τις προσπάθειες για τη διάνοιξη μίας τρύπας δια μέσου των συντριμμιών, ώστε να τοποθετήσουν σε αυτή έναν αγωγό αρκετά μεγάλο για να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν οι εργάτες.

Οι αρχές εργάζονται ταυτόχρονα πάνω σε πέντε διαφορετικά σχέδια για τον απεγκλωβισμό των εργατών. Ο Αμπισέκ Σάρμα, ψυχίατρος, μετέβη στο σημείο του δυστυχήματος και ζήτησε από τους 41 άνδρες να περπατούν στον χώρο που διαθέτουν, να κάνουν ελαφρές ασκήσεις γιόγκα και να συζητούν μεταξύ τους.

«Όλοι οι εργαζόμενοι είναι απολύτως ασφαλείς», δήλωσε ο επικεφαλής υπουργός του Ουταραχάντ Πουσκάρ Σινγκ Ντάμι σε δήλωση. «Προσπαθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να τους βγάλουμε με ασφάλεια σύντομα».

Ο Ντάμι είπε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι για τους άνδρες, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να είναι η «ύψιστη προτεραιότητά τους» να βγάλουν τους εργάτες έξω ζωντανούς .

Πηγή: ertnews.gr


NEWSLETTER