Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 15:00

Πούτιν: Το 95% των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχουν εκσυγχρονιστεί

Γράφτηκε από την
Πούτιν: Το 95% των πυρηνικών δυνάμεων της Ρωσίας έχουν εκσυγχρονιστεί

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως το 95% των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων της χώρας του έχουν εκσυγχρονιστεί. Παράλληλα, επεσήμανε πως η Πολεμική Αεροπορία παρέλαβε μόλις τέσσερα νέα υπερηχητικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη, ικανά να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν, καθόλου τυχαία, ανακοίνωσε τα παραπάνω την ημέρα κατά την οποία στη Ρωσία έχει θεσπιστεί να τιμάται ο στρατός, που αποκαλείται «Ημέρα των Υπερασπιστών της Πατρίδας» και ενώ έχει προηγηθεί η πτήση του (μία ημέρα πριν) με ένα εκσυγχρονισμένο στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-160M.

Ο Ρώσος ηγέτης έπλεξε το εγκώμιο των στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία σε αυτό που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», χαρακτηρίζοντάς τους ήρωες που μάχονται για την «αλήθεια και τη δικαιοσύνη».

Όμως αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του σε αυτό που είπε ότι είναι τα επιτεύγματα του στρατιωτικοβιομηχανικού συμπλέγματος.

Το μήνυμά του: πως η πυρηνική τριάδα της Ρωσίας -οι στρατηγικές χερσαίες, θαλάσσιες και αεροπορικές πυρηνικές δυνατότητές της- έχουν εκσυγχρονιστεί, εκσυγχρονίζονται συνεχώς, και με τον κατάλληλο τρόπο.

«Ενσωματώνοντας την πραγματική εμπειρία μάχης μας, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με κάθε δυνατό τρόπο, περιλαμβανομένων των συνεχιζόμενων προσπαθειών επανεξοπλισμού και εκσυγχρονισμού» υπογράμμισε όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Σήμερα, το μερίδιο των σύγχρονων όπλων και εξοπλισμού στις στρατηγικές πυρηνικές δυνάμεις έχει φθάσει ήδη το 95%, ενώ η ναυτική συνιστώσα της ‘πυρηνικής τριάδας’ βρίσκεται σχεδόν στο 100%» είπε ακόμη.


NEWSLETTER