Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 18:07

Σεισμός στη Νέα Υόρκη

Σεισμός μεγέθους 4,8 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Νέα Υόρκη, με τους κατοίκους να ξαφνιάζονται, καθότι θεωρείται μια από τις λιγότερο σεισμογενείς περιοχές.

Σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη Νέα Υόρκη στις 10:23 (τοπική ώρα) της Παρασκευής (05/04), σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέφερε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στο Νιου Τζέρσεϊ, περίπου 50 μίλια δυτικά του Μανχάταν.
Αξίζει να σημειωθεί πως η Νέα Υόρκη είναι μια περιοχή χαμηλού κινδύνου για σεισμούς.

Ο μεγαλύτερος σεισμός με επίκεντρο τη Νέα Υόρκη έγινε στις 5 Σεπτεμβρίου 1944, με μέγεθος 5,9 Ρίχτερ.

Ελάχιστοι σεισμοί έχουν σημειωθεί στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ ήταν πολύ μικρής έντασης.

Καθότι η περιοχή δεν είναι καθόλου σεισμογενής, οι κάτοικοι ξαφνιάστηκαν και παραξενεύτηκαν από τον σεισμό, όπως φάνηκε και στις αντιδράσεις στο Twitter/X.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν κοινοποιήσει δημοσιεύσεις αναφέροντας διάφορες πόλεις όπου έγινε αισθητή η σεισμική δόνηση, όπως Νιου Τζέρσεϊ, Βιρτζίνια και Φιλαδέλφεια, Βοστώνη.

Σύμφωνα με το Associated Press, οι κάτοικοι ανέφεραν ότι ένιωσαν να τρέμει το έδαφος και τα κτίρια στα οποία βρίσκονταν, ενώ αισθάνθηκαν βουητό.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ενημερώθηκε για τον σεισμό, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Φάμπιεν Λέβι, προσθέτοντας: “Αν και δεν έχουμε καμία αναφορά για μεγάλες ζημιές αυτή τη στιγμή, εξακολουθούμε να αξιολογούμε τις περιπτώσεις».

Στο κέντρο του Μανχάταν, ο συνηθισμένος θόρυβος της κυκλοφορίας έγινε πιο δυνατός καθώς οι οδηγοί κόρναραν στους δρόμους τη στιγμή του σεισμού.

Πηγή: news247.gr