Τετάρτη, 01 Μαϊος 2024 21:03

Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα: «Πολύ σύντομα θα δώσουμε ξεκάθαρα την απάντησή μας»

Χαμάς για εκεχειρία στη Γάζα: «Πολύ σύντομα θα δώσουμε ξεκάθαρα την απάντησή μας»

«Θα δώσουμε ξεκάθαρα την απάντησή μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα» , δήλωσε ο Σουχάιλ αλ-Χίντι , ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς, αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για εκστρατεία στη Γάζα.

Μιλώντας τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο από άγνωστη τοποθεσία, είπε ότι είναι πρόωρο να πούμε εάν οι απεσταλμένοι της Χαμάς, οι οποίοι επέστρεψαν από τις συνομιλίες στο Κάιρο στη βάση τους στο Κατάρ, θεωρούν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος.

Στην ίδια δήλωση, ο αλ-Χίντι επανέλαβε ότι στόχος της Χαμάς παραμένει «ο τερματισμός του πολέμου», αίτημα το οποίο έρχεται σε αντίθεση με την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να προχωρήσει στη χερσαία επίθεσή του στη νότια Γάζα.

Νετανιάχου: Δεν θα δεχτούμε συμφωνία που τερματίζει τον πόλεμο στη Γάζα

Επικαλούμενοι Αμερικανούς και Ισραηλινούς αξιωματούχους, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου είπε στον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι εάν η Χαμάς συνεχίσει να σταματήσει τον τερματισμό του πολέμου, ο στρατός που θα εξαπολύσει την επίθεση στη Ράφα και δεν θα υπάρξει.

Ο Άντονι Μπλίνκεν έχει συνεχείς συναντήσεις με Ισραηλινούς ηγέτες σε μια προσπάθεια να υπάρξει συμφωνία κατά του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, λέγοντας ότι «η ώρα είναι τώρα» για μια συμφωνία που απελευθέρωσε αιχμαλώτους και θα έφερνε παύση στον πόλεμο.

Ωστόσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχουν ξεκαθαρίζει για ακόμη μία φορά ότι η εισβολή στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί έτσι κι αλλιώς. Υπενθυμίζεται πως χθες, η Τρίτη δήλωσε ότι ο Ισραήλ θα πραγματοποιήσει επιχείρηση κατά της Χαμάς στη νότια πόλη Ράφα της Γάζας, ανεξαρτήτως εάν θα επιτύχει ή όχι συμφωνία για την κατάληψη του πυρός για 40 ημέρες και απελευθέρωση των ομήρων δυναμιτίζοντας το τοπίο την ώρα που η απάντηση της Χαμάς στην ισραηλινή πρόταση για κατάπαυση του πυρός και ομιλίας ομήρων.

«Το να σταματήσουμε τον πόλεμο πριν επιτύχουμε όλους τους στόχους είναι εκτός συζήτησης», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, σύμφωνα με δήλωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του, σύμφωνα με το cnn.gr.