Πέμπτη, 06 Ιουνίου 2024 17:15

ΟΗΕ: Κατηγορεί το Ισραήλ για επίθεση «χωρίς προειδοποίηση» σε σχολείο στη Γάζα

ΟΗΕ: Κατηγορεί το Ισραήλ για επίθεση «χωρίς προειδοποίηση» σε σχολείο στη Γάζα

Ο Φιλίπ Λαζαρινί, επικεφαλής της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), έριξε τα βέλη του στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι βομβάρδισε, «χωρίς προειδοποίηση», ένα σχολείο της UNRWA στη Λωρίδα της Γάζας, στο οποίο στεγάζονταν χιλιάδες εκτοπισμένοι.

«Ένα ακόμη σχολείο της UNRWA που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο δέχτηκε επίθεση, αυτή τη φορά στην περιοχή Νουσέιρατ», στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, τόνισε ο Λαζαρινί. Συμπλήρωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις δεν «προειδοποίησαν ούτε τους εκτοπισμένους, ούτε την UNRWA».

Μάλιστα, διευκρινίζεται ότι η υπηρεσία του ΟΗΕ είχε διαβιβάσει τις συντεταγμένες αυτού του σχολείου στον ισραηλινό στρατό. Η Κυβέρνηση της Χαμάς σημειώνει ότι 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 73 τραυματίστηκαν στην ισραηλινή επίθεση στο σχολείο.

Στην αντίπερα όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες ότι προχώρησαν σε αεροπορικό πλήγμα εναντίον του σχολείου αυτού. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι στο εσωτερικό του σχολείου ήταν εγκατεστημένη «βάση» του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ