Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015 16:11

Οργή στην Ουκρανία: Ο Πούτιν άνοιξε κρασί 241 ετών για...χάρη του Μπερλουσκόνι

Γράφτηκε από την

Η χώρα πρόκειται να κινηθεί νομικά εναντίον του Ρώσου προέδρου για το αξίας άνω των 100.000 $ κρασί.

 

Σε μια κίνηση ισχύος προχώρησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξοργίζοντας την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε οινοποιείο στην αμφιλεγόμενη περιοχή της Κριμαίας και ενώ συνοδευόταν από τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έδωσε εντολή να ανοιχτεί ένα κρασί 241 ετών.

Η Ουκρανία ετοιμάζεται να κινηθεί νομικά εναντίον του Ρώσου προέδρου μετά το προκλητικό περιστατικό, ενώ κατέθεσε ήδη μήνυση για υπεξαίρεση στον διευθυντή του οινοποιείου. Η Evening Standard αναφέρει ότι ο Ιταλός πρώην ηγέτης ήταν αυτός ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία να δοκιμάσει το Jeres de la Frontera του 1775. 

Εισαγγελείς στο Κίεβο σημειώνουν ότι το περιστατικό σχετίζεται με «μεγάλης κλίμακας κατάχρηση ιδιοκτησίας». Το μπουκάλι αυτό του κρασιού παρήχθη κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα και το έφερε στην Κριμαία ο Κόμης Mikhail Vorontsov, Ρώσος πολιτικός και διπλωμάτης. Το οινοποιείο της Massandra είχε πέντε φιάλες του Jerez de la Frontera (1775) πριν από την προσάρτηση. Δύο άλλες φιάλες πωλήθηκαν σε δημοπρασία του Sotheby το 1990 και το 2001. Ένα μπουκάλι κρασί κοστίζει 100,000- 150,000 δολάρια. 

Εκτός από την έναρξη της ποινικής υπόθεσης εναντίον του Πούτιν, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας απαγόρευσε στον Μπερλουσκόνι την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγή: www.lifo.gr