Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου 2016 09:50

Συνέδριο Κλινικής και Μεταφραστικής Ογκολογίας, 17-20 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

Γράφτηκε από την
Συνέδριο Κλινικής και Μεταφραστικής Ογκολογίας, 17-20 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης

 

Συνέδριο Κλινικής και Μεταφραστικής Ογκολογίας θα πραγματοποιηθεί, από την Πέμπτη 17 έως και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016, στο Ηράκλειο στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς».

Το συνέδριο οργανώνεται από την Παθολογική Ογκολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου σε συνεργασία με την εταιρεία στήριξης της Αντικαρκινικής Έρευνας.

Επιστήμονες με ερευνητικό και κλινικό ενδιαφέρον στον καρκίνο θα συζητήσουν τα νεότερα δεδομένα με στόχο τη βελτιστοποίηση της θεραπείας των ασθενών και σ' αυτό θα πάρουν μέρος η πλειονότητα των Παθολόγων -Ογκολόγων Ελλάδος καθώς και σύνεδροι άλλων ειδικοτήτων. 

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν, σύμφωνα με τους οργανωτές του συνέδριου είναι: Ερευνητικές δραστηριότητες στην Ελλάδα, η αντιμετώπιση του γηριατρικού ασθενούς, ουρογεννητικός καρκίνος, καρκίνος Οισοφάγου και στομάχου, εξατομίκευση της θεραπείας στον καρκίνο των ωοθηκών, καρκίνος κεφαλής τραχήλου, αποκλιμάκωση της θεραπείας του πρώιμου καρκίνου μαστού, βιοδείκτες στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου, ολιστική Ογκολογία, μελάνωμα.

Ακόμη θα αναπτυχθούν τα θέματα: Η υγρή βιοψία στην καθημερινή κλινική πράξη, μη μικροκυτταρικός καρκίνος πνεύμονα: πολυεπίπεδες προσεγγίσεις για τη βελτίωση της έκβασης στο στάδιο III, Βιοπληροφορική και Ογκολογία, όγκοι κεντρικού Νευρικού Συστήματος και «Νέοι παίκτες» που αλλάζουν το τοπίο στον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Επίσης, θα διεξαχθούν παράλληλες συνεδριάσεις με ογκολογικά μαθήματα και νοσηλευτική ημερίδα, όπου θα συζητηθούν θέματα με ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον όπως υποστηρικτική αγωγή ασθενών με καρκίνο, ο ασθενής με καρκίνο στην εποχή της οικονομικής κρίσης και η ανάπτυξη της κατ' οίκον νοσηλείας: σύγχρονες προκλήσεις και προοπτικές.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 


NEWSLETTER