Κυριακή, 14 Ιουλίου 2019 22:13

Τα «πιράνχας» της Υγείας στην Κρήτη - Στον εισαγγελέα τα ονόματα

Γράφτηκε από την

Πώς το κύκλωµα, µε διπλά βιβλία, είχε στήσει παρεµπόριο µε σκευάσµατα από κοινωνικό φαρµακείο, επιστροφές ασθενών, ναρκωτικές ουσίες και δωρεές από το εξωτερικό.

Παρανομίες σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης φαρµάκων στα δηµόσια νοσοκοµεία διαπιστώνουν οι «ράµπο» του Σώµατος Ελεγκτών του υπουργείου Υγείας σε εκτενείς ελέγχους που έχουν ξεκινήσει σε πολλά νοσοκοµεία της χώρας. Εναν χρόνο µετά το κύκλωµα διακίνησης ακριβών ογκολογικών φαρµάκων που έπεσε στη φάκα των Αρχών και είχε διαπιστωθεί ότι είχε πολλά πλοκάµια σε όλη την Ελλάδα, οι ελεγκτές του ΣΕΥΥΠ εντόπισαν µαύρες τρύπες σε πολλά νοσοκοµεία της χώρας, σύµφωνα µε έγκυρες πηγές του «Εθνους της Κυριακής». Σύµφωνα µε πληροφορίες, στις περιπτώσεις που καταγράφονται στο πόρισµα, χαρακτηριστική είναι είναι η υπόθεση του Πανεπιστηµιακού Γενικού Νοσοκοµείου στην Κρήτη, όπου πρόσφατα έγιναν εξονυχιστικοί έλεγχοι από το κλιµάκιο. Το πόρισµα που παρουσιάζει σήµερα το «Εθνος της Κυριακής» παραδόθηκε πριν από λίγες εβδοµάδες από τον επικεφαλής του ΣΕΥΥΠ, Σταύρο Ευαγγελάτο, στην τέως ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ενώ έχει σταλεί και στον εισαγγελέα.

Στις πολυσέλιδες διαπιστώσεις τους οι ελεγκτές αναφέρουν ότι εντοπίστηκαν ενέργειες που αποδεικνύουν σοβαρή παραβατικότητα σε σχέση µε τη διακίνηση των φαρµάκων, ενώ φαίνεται ότι κυκλώµατα έχουν απλώσει τα πλοκάµια τους σε κάθε τµήµα της διακίνησης ακριβών σκευασµάτων. Είναι η πρώτη φορά που γίνεται ξεκάθαρα λόγος σε πόρισµα για παραβατικότητα στον συγκεκριµένο τοµέα. Αλλωστε, οι «ράµπο» βρήκαν ότι όσοι εµπλέκονται ήταν τόσο οργανωµένοι, που διατηρούσαν ακόµη και διπλά βιβλία. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «υπάρχει σοβαρό πρόβληµα κακοδιαχείρισης στο φαρµακείο και εν γένει στο νοσοκοµείο όσον αφορά στη διαχείριση των φαρµάκων. ∆ιαπιστώθηκε πλήθος ενεργειών που συνιστούν σοβαρή παραβατικότητα από τους διαχειριστές φαρµάκων σε όλα τα στάδια της αλυσίδας διακίνησης φαρµάκων µέσα στον νοσηλευτικό σχηµατισµό».

 Περισσότερα στο ethnos.gr