Τετάρτη, 14 Αυγούστου 2019 07:53

Αρεόπολη: Φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές στην Αρεόπολη

Γράφτηκε από την
Αρεόπολη: Φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές στην Αρεόπολη

 

Φοιτητές από όλες τις Ιατρικές Σχολές της χώρας συνδράμουν, για 6η συνεχόμενη χρονιά, το έργο του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης, το χρονικό διάστημα από 10 Ιουλίου έως 28 Αυγούστου, στο πλαίσιο του προγράμματος “Ιατρική Απόβαση - 2019".

Το εθελοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο διευθυντής του Κέντρου Ανάργυρος Μαριόλης, διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι από την Επιστημονική Εταιρεία Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) και έχει ως σκοπό την ενίσχυση του έργου των γιατρών των μονάδων υγείας (γενικά νοσοκομεία, κέντρα υγείας, πολυδύναμα περιφερειακά ιατρεία) σε ακριτικά νησιά και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας με φοιτητές Ιατρικής.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των φοιτητών Ιατρικής και μελλοντικών γιατρών στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και η αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών υπό πραγματικές συνθήκες. Οι φοιτητές έχουν έτσι τη δυνατότητα να δουν και να αντιμετωπίσουν συνήθη επείγοντα περιστατικά που προκύπτουν λόγω της αυξημένης προσέλευσης τουριστών και παραθεριστών και να γνωρίσουν τις συνθήκες παροχής υγείας σε δομές εκτός των πανεπιστημιακών κλινικών, όπου ασκούνται σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών.

Το πρόγραμμα συμβάλλει ουσιαστικά στην προετοιμασία των φοιτητών για την υπηρεσία υπαίθρου, στην προώθηση του εθελοντισμού ως τρόπου ζωής, στην ενδυνάμωση μιας κοινωνίας ενεργών πολιτών, στη δημιουργική συνάντηση νέων από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και στην ανάπτυξη ομαδικότητας και συνεργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης είναι το μοναδικό στη νότια Πελοπόννησο που διαχρονικά εκπαιδεύει φοιτητές στο πλαίσιο των μαθημάτων Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Γενική/Οικογενειακή Ιατρική, σε συνεργασία με τις Ιατρικές Σχολές της χώρας.


NEWSLETTER