Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 18:03

Υπηρεσίες που προσφέρει ο ορθοδοντικός - Από απλό σφράγισμα μέχρι invisalign

Γράφτηκε από την

 

Ο ορθοδοντικός είναι μία ειδικότητα αρκετά παρεξηγημένη στην χώρα μας. Είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον πονόδοντο, με τον τροχό και με το υψηλό κόστος των υπηρεσιών που προσφέρει. Ωστόσο είναι άμεσα συσχετισμένος και με ένα κάτασπρο και υγιές χαμόγελο.

Πλέον η οδοντιατρική αισθητική, το invisalign (αόρατα σιδεράκια), το bonding, η λεύκανση, μπορούν να μεταμορφώσουν το πρόσωπό σας και να σας αλλάξουν την ψυχολογία αν και εφόσον γίνουν σωστά, από εξειδικευμένο τεχνικό.

Αόρατη Ορθοδοντική - invisalign

Με αυτόν τον όρο εννοούμε την εφαρμογή διαφανούς νάρθηκα, ο οποίος είναι κατασκευασμένος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, προσφέροντας θερμοπλαστικότητα και εξατομίκευση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της στοματικής κοιλότητας του ασθενούς.

Η κατασκευή τους είναι αποτέλεσμα της σύγχρονης τεχνολογίας και προέρχονται από το λογισμικό υπολογιστών. Επίσης είναι αόρατοι και καθίστανται εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους και να ευθυγραμμίσουν τα δόντια τους.

Ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ναρθήκων αυτών, είναι ότι τοποθετούνται από τον ίδιο τον ασθενή, ο οποίος ανάλογα με το τι θέλει να κάνει, μπορεί να τους αφαιρεί να καθαρίζει τα δόντια του και να τους ξαναφοράει.

Η ορθοδοντική θεραπεία σε ενήλικες δεν γίνεται μόνο για αισθητικούς αλλά και για περιοδοντικούς λόγους!

Ποιες είναι οι συνηθέστερες αιτίες για τις οποίες χρειάζεται ένα δόντι να λάβει κάποιου είδους θεραπεία;

Τραυματισμός

Ένα τραύμα σε κάποιο δόντι μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την σύνθλιψη αγγείων και νεύρων. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή δεν αιματώνεται καλά, είτε επειδή μπορεί να καταλήγει σε νέκρωση δοντιού.

Τερηδόνα

Ο ερεθισμός του πολφού είναι το αποτέλεσμα τερηδόνας, η οποία μπορεί να προκαλέσει μεγάλη φλεγμονή και βλάβη στον πολφό, δίνοντας έντονα συμπτώματα πόνου.

Σοβαρή περιοδοντική νόσος

Συμβαίνει όταν νεκρώνεται η ρίζα του δοντιού.

Ο Ορθοδοντικός Νίκος Βουγιουκλής στην Αθήνα θα σας δώσει περισσότερες συμβουλές κλείνοντας ένα ραντεβού.