Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2019 18:23

Τροφές υγιεινές αλλά ... άκρως παχυντικές !

Γράφτηκε από την

 

Και όμως ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!! Για να είναι μια τροφή υγιεινή, δε σημαίνει – όχι απαραίτητα τουλάχιστον – ότι είναι και χαμηλή σε θερμιδική αξία.

Υπάρχουν όντως τροφές πάρα πολύ υγιεινές (όπως τα φρούτα και τα λαχανικά) με εξαιρετικά χαμηλό θερμιδικό δείκτη ... αλλά υπάρχουν αντίστοιχα και τροφές εξαιρετικά υγιεινές κι ωφέλιμες για τον οργανισμό ... που όμως είναι “θερμιδικές βόμβες” και – αν δεν προσέξετε – μπορεί να σας προσθέσουν πολλά πολλά κιλάκια χωρίς καν να το καταλάβετε !

Το σημείο αυτό – ο παραλληλισμός δηλαδή των υγιεινών τροφών και των διαιτητικών τροφών – είναι το μεγαλύτερο σφάλμα, η μεγαλύτερη παγίδα θα λέγαμε, στην οποία πέφτουμε σχεδόν όλοι προσπαθώντας να προσαρμόσουμε τη διατροφή μας και να ελέγξουμε το σωματικό μας βάρος.

Μπορεί να κόβουμε τα λιπαρά τρόφιμα για να προασπίσουμε λοιπόν την υγεία μας και να χάσουμε τα περιττά κιλάκια, αλλά όταν τα αντικαθιστούμε με ξηρούς καρπούς – και για να είμαστε ακριβείς με ΠΟΛΛΟΥΣ ξηρούς καρπούς – τότε σίγουρα ελλοχεύει ο κίνδυνος να φέρουμε τα αντίστροφα αποτελέσματα και να αρχίσει η ζυγαριά να παίρνει την ανηφόρα αντί για την κατηφόρα !

Ας δούμε λοιπόν αυτές τις κατά τα άλλα τόσο υγιεινές και νόστιμες τροφές ... που όμως χρειάζονται λίγο περισσότερη προσοχή στην κατανάλωσή τους !

Νο 1 τροφή : Οι ξηροί καρποί

Νο 2 τροφή : Η μαύρη σοκολάτα

Νο 3 τροφή : Το αβοκάντο (avocado)

Νο 4 τροφή : Το κρασί (κόκκινο)

Νο 5 τροφή : Τα προϊόντα χωρίς γλουτένη (gluten-free)

Νο 6 τροφή : Το ελαιόλαδο

Νο 7 τροφή : Τα αποξηραμένα φρούτα

Νο 8 τροφή : Το αλεύρι καρύδας

Νο 9 τροφή : Τα smoothies

Νο 10 τροφή : Το “γεύμα” γιαουρτιού (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως φρούτα, μπισκότα, μέλι, σοκολάτα, σιρόπια, ξηρούς καρπούς)

Νο 11 τροφή : Ο καφές (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως σιρόπια, γάλα, αφρόγαλα, σοκολάτα, ζάχαρη, γλυκαντικά)

Νο 12 τροφή : Οι σαλάτες (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως σως, ξηρούς καρπούς, μαγιονέζα, κέτσαπ, ζυμαρικά, αλλαντικά, τυριά)

Νο 13 τροφή : Το τυρί

Νο 14 τροφή : Το ψωμί ολικής άλεσης

Νο 15 τροφή : Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης

Νο 16 τροφή : Τα δημητριακά (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως ζάχαρη, ζαχαρώδη, σοκολάτα, μπισκότα, μέλι, γλυκαντικά, σιρόπια, γάλα, γιαούρτι)

Νο 17 τροφή : Η ομελέτα (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως αλλαντικά, τυριά, βούτυρο, λάδι, ψωμί)

Νο 18 τροφή : Το πράσινο τσάι (με προσθήκη από πολλά έξτρα στοιχεία όπως σιρόπια, γάλα, αφρόγαλα, σοκολάτα, ζάχαρη, γλυκαντικά)

Νο 19 τροφή : Το μέλι

Νο 20 τροφή : Το γάλα

Η λύση δεν είναι λοιπόν να αποκλείσουμε όλες αυτές τις τόσο υγιεινές τροφές από τη διατροφή μας, αλλά να δώσουμε λίγη περισσότερη βάση στον τρόπο που τις καταναλώνουμε, στην ποσότητα που συνηθίζουμε να βάζουμε, στη συχνότητα και στον συνδυασμό που προτιμούμε, αλλά και στις επιλογές που μας παρέχονται πλέον και μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο (όπως προϊόντα low calories) για μικρότερη πρόσληψη θερμίδων!

Για να έχουμε έναν υγιή, δυνατό οργανισμό και ένα αδύνατο, θελκτικό κορμί ... χρειάζεται ενημέρωση ( Μπορείτε να ενημερωθείτε για πολλά θέματα υγείας και διατροφής στο https://health-fitness.gr) και όχι στέρηση !