Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2020 17:36

Ρομποτική αρθροπλαστική με την μέθοδο ΜΑΚΟ - Όλα τα οφέλη

Γράφτηκε από την

 

Η ρομποτική χειρουργική ισχίου και γονάτου με το σύστημα ΜΑΚΟ, εφαρμόζεται τα τελευταία 5 χρόνια με τεράστια επιτυχία, επιφέροντας μόνο πλεονεκτήματα στον ασθενή, εφόσον διεκπεραιωθεί από έναν εξειδικευμένο ορθοπεδικό.

Μιλώντας για αρθροπλαστική γονάτου με ρομποτική ή για ρομποτική ορθοπαιδική ισχίου, η μέθοδος ΜΑΚΟ είναι η πρωταγωνίστρια.

Η ρομποτική αρθοπλαστική Ισχίου & Γόνατος ΜΑΚΟ είναι ό,τι πιο νέο έχει να επιδείξει η ορθοπεδική στην αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας ισχίου και γόνατος.

Ασθενείς που έχουν βγει από το χειρουργείο, στο συντριπτικό ποσοστό έχουν επιστρέψει στα επαγγελματικά καθήκοντά τους και στην αθλητική τους δραστηριότητα γρήγορα και εύκολα, έχοντας το εύρος κίνησης που είχαν και πριν.

Μετά την επέμβαση ο ασθενής παραμένει ένα 24ωρο στο νοσοκομείο, κινητοποιείται αμέσως και μετά από έναν μήνα μπορεί να επιστρέψει στην καθημερινότητά του, προσέχοντας τις ακρότητες και ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του γιατρού.

Ιδανική λύση για κάτι λιγότερο επίπονο και πιο «ανεκτό»

Είναι εντυπωσιακό ότι από την πρώτη εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να περπατήσει.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο βραχίονας ΜΑΚΟ καθοδηγεί τον γιατρό στην τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, με ακρίβεια χιλιοστού και ελάχιστο έως μηδενικό χειρουργικό τραύμα.

Το προεγχειρητικό πλάνο βοηθάει πολύ στο βέλτιστο αποτέλεσμα και συμβάλλει καθοριστικά στην ευθυγράμμιση των υλικών.

Σε αντιδιαστολή με τις κλασικές τεχνικές στην αρθροπλαστική ισχίου και γόνατος ΜΑΚΟ, το αποτέλεσμα είναι σίγουρο.

Από το πρώτο κιόλας ραντεβού με τον ορθοπεδικό θα ενημερωθείτε αναλυτικά για τις τιμές και το κόστος της επέμβασης, καθώς και για το αν είστε κατάλληλος υποψήφιος για τη διενέργεια της ελάχιστα επεμβατικής αυτής τεχνικής.

 

Κωνσταντίνος Σαράντος

MD, FRCS (Tr &Orth)

Χειρουργός Ορθοπαιδικός – Τραυματολόγος

ksarantos.gr