Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020 20:37

Τσιόδρας για κορονοϊό: Ποτέ δεν είχαμε τόσο κόσμο σε ΜΕΘ από γρίπη ή πνευμονία

Γράφτηκε από την

Την απάντησή του σε όσους παρομοιάζουν τον κορονοϊό με τη γρίπη ή την πνευμονία δίνει ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Το lockdown είναι το τελευταίο μέτρο που θα παρθεί, είναι το μήνυμα που έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι ο κορονοϊός δεν είναι «μια γρίπη ή πνευμονία». Ο Σωτήρης Τσιόδρας, που έκανε την επανεμφάνισή του στην ενημέρωση για τον κορονοϊό με το αρνητικό ρεκόρ των 1.259 κρουσμάτων, ξεκαθάρισε ότι ο κορονοϊός δεν είναι μια «γρίπη ή πνευμονία» και έδωσε τη δική του απάντηση σε όσους παρομοιάζουν τον κορονοίό με μια απλή γρίπη. Αναφέρθηκε, όμως, και στο σενάριο του lockdown στην Αττική.

«Είμαστε έτοιμοι για παραπάνω μέτρα, ώστε να αποφύγουμε το lockdown αλλά να καταστείλουμε τη διασπορά. Προσπαθώντας να έχουμε το lockdown σαν τελευταία των τελευταίων επιλογή. Γιατί είναι βάναυσο, βάρβαρο. Στην πρώτη φάση δεν γινόταν αλλιώς, δεν γνωρίζαμε σχεδόν τίποτα. Τώρα ξέρουμε με μαθηματική ακρίβεια ότι στις μικρές ηλικίες ο κορονοϊός συμπεριφέρεται πολύ παρόμοια με τη γρίπη. Μπορεί, όμως, να αφήσει επιπλοκές. Στους μεγάλους τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα. Διασπείρεται ταχύτατα.

Ποτέ δεν είχαμε τόσο κόσμο σε ΜΕΘ από μια γρίπη ή πνευμονία. Δεν είναι κάτι που εφηύραμε για να καταπιέσουμε τον κόσμο. Στενάζει όλη η υφήλιος. Καμία χώρα δεν συζητά για lockdown».

Πηγή: ethnos.gr