Σάββατο, 02 Ιανουαρίου 2021 19:21

Κορονοϊός: Στο Ισραήλ οι περισσότεροι εμβολιασμοί, σε χαμηλή θέση η Ελλάδα

Γράφτηκε από την
Κορονοϊός: Στο Ισραήλ οι περισσότεροι εμβολιασμοί, σε χαμηλή θέση η Ελλάδα

Η λίστα με τις χώρες που έχουν εμβολιάσει ενάντια στον κορονοϊό το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους.

To εμβόλιο για τον κορονοϊό έχουν μέχρι σήμερα κάνει εκατομμύρια πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ μερικές χώρες προηγούνται στην κούρσα του εμβολιασμού αν λάβει κανείς υπόψιν τα στοιχεία για τον πληθυσμό τους. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Ισραήλ, στο οποίο το εμβόλιο κατά του Covid-19 ήδη έχουν κάνει 1 εκατομμύριο πολίτες, δηλαδή πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού.

Στη λίστα που δημοσιεύει το «Our World in Data», που αποτελεί συνεργασία μεταξύ ερευνητών του πανεπιστημίου της Οξφόρδης και της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Global Change Data Lab, το Ισραήλ πρωταγωνιστεί στην κατάταξη, ενώ ακολουθεί το Μπαχρέιν, στο οποίο έχει εμβολιαστεί το 3,37% του συνολικού πληθυσμού. Μια θέση μετά βρίσκεται η Μεγάλη Βρετανία, όπου το εμβόλιο έχει κάνει το 1,47% του πληθυσμού.

Στον αντίποδα, εντύπωση προκαλεί η περίπτωση των ΗΠΑ, της χώρας που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από την πανδημία του κορονοϊού. Στις ΗΠΑ, ειδικότερα, το εμβόλιο έχει κάνει μόνο το 0,84% του πληθυσμού, ενώ στόχος ήταν να εμβολιαστούν πολύ περισσότεροι μέχρι την Πρωτοχρονιά.

Πόσα εμβόλια έχουν γίνει στην Ελλάδα

Χαμηλά στην κατάταξη του «Our World in Data» βρίσκεται η Ελλάδα. Στη χώρα μας, για την ακρίβεια, έχει εμβολιαστεί μόνο το 0,02% των πολιτών. Στην ίδια θέση ακριβώς με εμάς φιγουράρει το Μεξικό, μια χώρα που επίσης έχει χάσει εκατοντάδες πολίτες από τον κορονοϊό, ενώ οριακά πάνω από εμάς ξεχωρίζουν οι Ρωσία και Φινλανδία με το 0,04% και 0,03% του πληθυσμού αντίστοιχα να έχει κάνει το εμβόλιο.

Πηγή: ethnos.gr


NEWSLETTER