Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2015 18:29

Επιστρέφουν οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ μέχρι να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι

Γράφτηκε από την
Επιστρέφουν οι νοσηλευτές στις ΜΕΘ μέχρι να προσληφθούν νέοι συμβασιούχοι

Το υπ. Υγείας προχώρησε στην παράταση των συμβάσεων των 170 νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Στην παράταση των συμβάσεων των 170 νοσηλευτών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και των Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία, προχώρησε το υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ, σε μια προσπάθεια κάλυψης των δραματικών κενών που προκάλεσε στις Μονάδες η αποχώρηση των συμβασιούχων νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, κατόπιν εισήγησης του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αθανασίου Γιαννόπουλου ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης, με έγγραφό του προς τα νοσοκομεία γνωστοποιεί ότι επανατοποθετούνται στις θέσεις τους οι εν λόγω νοσηλευτές -των οποίων οι συμβάσεις είχαν εκπνεύσει-  και παρατείνει τη συνέχιση της αμοιβής τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών για τη νέα προκήρυξη.

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), η οποία αποκάλυψε τις δραματικές διαστάσεις της λήξης των συμβάσεων του νοσηλευτικού προσωπικού στις ΜΕΘ και ΜΑΦ, εκφράζει την ικανοποίησή της για την επαναλειτουργία των κλινών, πλην όμως «υποστηρίζει σθεναρά την εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης, κάτι που θα επιτευχθεί μόνον με την πρόσληψη μονίμων νοσηλευτών».

«Θεωρούμε αυτονόητη τη δρομολόγηση από την πλευρά του Υπουργείου Υγείας, όλων εκείνων των διαδικασιών που θα απομακρύνουν κάθε ενδεχόμενο επανάληψης του παρόντος προβλήματος, ώστε να μην έρθουμε στη δυσάρεστη θέση να επανέλθουμε σε παρόμοιες χρονοβόρες και ψυχοφθόρες διαδικασίες» τονίζει σε ανακοίνωση της η ΕΝΕ.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER