Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2015 17:07

Βότκα: Δοκιμάστε τη για... να καθαρίσετε το σπίτι!

Γράφτηκε από την
Βότκα: Δοκιμάστε τη για... να καθαρίσετε το σπίτι!

Η μαγειρική σόδα και το ξίδι είναι γνωστό πως είναι αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά. Αλλά η βότκα; 

Κι όμως! Το δυνατό  αυτό ποτό μπορεί να καθαρίσει, να γυαλίσει να φρεσκάρει. Και αν δεν ξέρετε πώς, προτείνουμε πέντε τρόπους για να το κάνετε. Στην υγειά σας!

Προστατεύει τα φυτά

Με ένα νωπό πανάκι με νερό «ξεσκονίστε» τα φυτά εσωτερικού χώρου. Στη συνέχεια, με ένα κομμάτι βαμβάκι εμποτισμένο με βότκα, περάστε τα φύλλα για να ξεφορτωθείτε τις ψείρες των φυτών.

Αρωματίζει την ατμόσφαιρα

Μπορεί η μυρωδιά της βότκας να είναι έντονη όταν πίνετε το ποτό, αλλά σαν καθαριστικό φρεσκάρει και αρωματίζει την ατμόσφαιρα, δε μυρίζει αλκοόλ και αφήνει ένα ουδέτερο άρωμα. Γεμίστε μια φιάλη ψεκασμού με ένα μέρος βότκας και τρία μέρη νερό, ψεκάστε και ξεμπερδέψτε με δυνατές μυρωδιές όπως αυτή του καπνού, των παπουτσιών που μυρίζουν και των οσμών φαγητού, που επιμένουν.

Και στο μπάνιο

Πείτε αντίο στη μούχλα του μπάνιου, ψεκάζοντας και πάλι με βότκα αλλά με γενναιοδωρία αυτή τη φορά. Αφήστε να δράσει για μερικά λεπτά και μετά σκουπίστε. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε και υπολείμματα σαπουνιών.

Καθρέφτη-καθρεφτάκι μου...

Το μακιγιάζ άψογο, το ντύσιμο εντάξει, λίγη λακ και φύγαμε. Τι γίνεται όμως όταν η λακ καταλήξει στον καθρέφτη; Πιάστε μια βότκα. Ρίξτε βότκα στο πανί και σκουπίστε. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε για να απομακρύνεται την κόλλα που έχουν αφήσει ετικέτες και αυτοκόλλητα. 

Λάμψη και γοητεία

Έχετε που έχετε βάλει βότκα στο πανί, περάστε τα κοσμήματα σας και τα μαχαιροπήρουνα, όπως επίσης τον νιπτήρα και όλες τις γυάλινες επιφάνειες του μπάνιου. 

Μετά από τόση δουλειά και τρίψιμο, βάλτε πάγο στο ποτήρι, λίγη βότκα*, χυμό πορτοκάλι και χαλαρώστε.

*Η βότκα είναι διαφανές ποτό, απόσταγμα δημητριακών (σιταριού, κριθαριού, σίκαλης ή μίγματος) αλλά και άλλων υλών όπως η πατάτα. Η βότκα από σκέτο σιτάρι θεωρείται καλύτερη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ (Οι συμβουλές είναι από το purewow.com)

 


NEWSLETTER