Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 15:37

Μια εκπληκτική μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων για την κατάθλιψη που όλοι πρέπει να δούμε! (βίντεο)

Γράφτηκε από την

Το παρακάτω βίντεο είναι μια εξαιρετική δημιουργία Ολλανδών επιστημόνων και δείχνει πώς η κατάθλιψη μπορεί να κυριαρχήσει και επιβληθεί στις ζωές όλων μας.

Το Fallin' Floyd συνοδεύεται από υπέροχη μουσική και, παρόλο που αναφέρεται στην κατάθλιψη και περιγράφει το πώς αυτή λειτουργεί και επηρεάζει όλους τους τομείς της ζωής μας, αποτελεί ένα εξαιρετικά αισιόδοξο μήνυμα!

Η ιστορία ξεκινά όταν ο χαμογελαστός και χαρούμενος πρωταγωνιστής, ο Floyd, αποφασίζει να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα με την οποία είναι ερωτευμένος, αλλά ανακαλύπτει κάτι που του καταρρακώνει την ψυχολογία. Νιώθοντας την ευτυχία να τον κατακλύζει, της αγοράζει ένα λαμπερό δαχτυλίδι και πηγαίνει στο σπίτι της, όπου όμως τη βρίσκει με έναν άλλο άνδρα. 

Από αυτό το περιστατικό και μετά, η ζωή του Floyd παίρνει την κάτω βόλτα. Κλείνεται στον εαυτό και στο σπίτι του και σιγά σιγά εμφανίζεται δίπλα του ένα μικρό μαύρο πλασματάκι. Αυτό το πλασματάκι (τερατάκι θα το λέγαμε καλύτερα) τον ακολουθεί παντού, κολλημένο επάνω στην πλάτη του. Το τερατάκι αυτό συμβολίζει την κατάθλιψη, η οποία δεν παύει να τον ακολουθεί, όσο αυτός δεν κάνει κάτι για να τη διώξει.

Ο Floyd αποφασίζει να βρει μια δουλειά για να προχωρήσει στη ζωή του και, ενώ το τερατάκι δεν τον εμποδίζει να το κάνει, στην πορεία τον δυσκολεύει τόσο πολύ να έχει την απαιτούμενη συγκέντρωση στη δουλειά του, με αποτέλεσμα στο τέλος να την χάσει και να βυθιστεί όλο και περισσότερο στη μοναξιά του εαυτού του. Με τον καιρό, και όσο ο Floyd δεν το παλεύει, το τερατάκι μεγαλώνει συνεχώς, γίνεται ένα πραγματικό τέρας και τον επηρεάζει όλο και περισσότερο. 

Η λύση έρχεται μόνο όταν ο Floyd αποφασίσει να πάρει ουσιαστικά την κατάσταση στα χέρια του και να απευθυνθεί σε κάποιον ειδικό για να διώξει το τερας της κατάθλιψης από πάνω του.

Δείτε παρακάτω το εκπληκτικό βίντεο:

Fallin' Floyd from il Luster on Vimeo.