Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2015 09:25

Total Plasma Lift (video): Αυτή είναι η νέα θεραπεία νεότητας - τι δείχνουν οι έρευνες

Γράφτηκε από την
Total Plasma Lift (video):  Αυτή είναι η νέα θεραπεία νεότητας - τι δείχνουν οι έρευνες

Η καινούρια τάση στο ιατρείο του δερματολόγου συνδυάζει λέιζερ με ενέσεις αιμοπεταλίων. Το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει. 

Αν το πρόσωπό σας είναι κουρασμένο και χρειάζεστε κάτι δραστικό που πραγματικά θα φωτίσει το δέρμα και θα τονώσει τη διάθεσή σας, η λύση βρίσκεται στο ιατρείο του δερματολόγου και λέγεται Total Plasma Lift. Επιστημονικές μελέτες σε έγκυρα περιοδικά επιβεβαιώνουν ότι η μέθοδος αυτή που συνδυάζει την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP με το fractional laser είναι η απόλυτη εγγύηση για ανανέωση. 

Όπως τονίζει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα που το εφαρμόζει στην κλινική Cosmetic Derma Medicine στην Αθήνα «το Total Plasma Lift, όπως ονομάζεται η θεραπεία, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι προκαλεί ολική ανάπλαση στο δέρμα. Από τη μία, το fractional laser δημιουργεί αόρατο μικροτραυματισμό κάτω από την επιδερμίδα. Από την άλλη, το PRP επιταχύνει την επούλωση και προκαλεί ανάπλαση. Το PRP είναι πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια το οποίο λαμβάνουμε έπειτα από αιμοληψία και επεξεργασία του αίματος του ασθενή. Στην συνέχεια εγχέουμε το ενεργοποιημένο πλάσμα στο πρόσωπο»

Το επόμενο διάστημα το δέρμα είναι λαμπερό. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη που παράγονται λειαίνουν τις ρυτίδες, σβήνουν τις δυσχρωμίες και χαρίζουν σύσφιγξη στο οβάλ του προσώπου. 

Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε μία φορά για μια λαμπερή εμφάνιση ή σε κύκλο συνεδριών για πιο μακροχρόνια αποτελέσματα.

Τι δείχνουν οι έρευνες

Ο συνδυασμός της εφαρμογής λέιζερ και της αυτολόγης μεσοθεραπείας δεν είναι άγνωστος στους επιστήμονες. Ήδη από το 2012 έκαναν μελέτες που επιβεβαίωσαν το πολύ καλό αποτέλεσμα που προσφέρει. Μάλιστα, για τις ανάγκες της μελέτης (δημοσιεύτηκε στην έκδοση Dermatologic Surgery) 22 γυναίκες υποβλήθηκαν σε 3 συνεδρίες με fractional laser. Από αυτές, οι 11 έκαναν και PRP αλλά σε μορφή τζελ τοπικά. Όταν ήρθε η στιγμή της κρίσης, τα συμπεράσματα ήταν μόνο θετικά. 

Αυτό που φάνηκε είναι πως όταν το PRP συνδυάζεται με fractional laser βελτιώνεται περισσότερο η ελαστικότητα του δέρματος και μειώνεται το ερύθημα που προκύπτει από το laser. Επίσης αυξάνεται η ποσότητα του κολλαγόνου που παράγεται καθώς και ο αριθμός των ινοβλαστών. «Ο συνδυασμός αυτός χαρίζει καλύτερο αποτέλεσμα συγκριτικά με αυτό που προσφέρει μόνο του το laser» εξηγεί η Δρ Τσιατούρα.

Πότε να κάνω Total Plasma Lift;

Όπως εξηγεί η δερματολόγος προλαβαίνετε μέχρι τις γιορτές να κάνετε μία ή δύο θεραπείες και να δείτε ένα καλό αποτέλεσμα. Η μέθοδος είναι σχετικά ανώδυνη.

Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr


NEWSLETTER