Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2015 11:25

Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για πρωινό;

Γράφτηκε από την
Ποιες είναι οι χειρότερες τροφές για πρωινό;

Μετά την ξεκούραση του ύπνου και αφού έχουν περάσει πολλές ώρες χωρίς να έχετε φάτε κάτι, το πρωί έχετε ανάγκη από «δραστικά καύσιμα» που θα δώσουν στον οργανισμό σας την απαραίτητη ενέργεια για να «πάρει μπροστά» και να ανταπεξέλθει στην καινούργια μέρα που μόλις αρχίζει.

Μερικά από τα κλασικά πρωινά που χαρίζουν πολλή ενέργεια, όπως βάφλες και σφολιάτες θα πρέπει να τα ξεχάσετε, γιατί μπορεί να μην φαίνονται και τόσο «αμαρτωλά» για πρωινό με την πρώτη ματιά, αλλά είναι. Επιλέξτε να φάτε για πρωινό κάτι ισορροπημένο και υγιεινό που θα σας δώσει την απαραίτητα ενέργεια για το ξεκίνημα χωρίς να σας φορτώσει με περιττά λίπη και ζάχαρη και άρα με παραπανίσια κιλά.

Έτσι, λοιπόν καλό θα ήταν να αποφύγετε τα παρακάτω:

Δημητριακά με ζάχαρη

 

Ξεχάστε τα ζαχαρώδη δημητριακά. Η απότομη αύξηση του ζαχάρου στο αίμα σας από την ζάχαρη που περιέχουν θα σας οδηγήσει μέσα στην ημέρα να θέλετε να καταναλώσετε περισσότερα γλυκά. Η κλασική επιλογή των δημητριακών για πρωινό μπορεί να είναι μία παγίδα, αν δεν προσέξετε, καθώς πολλές φορές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι χαμηλά σε θρεπτική αξία.

Βάφλες

Οι βάφλες, αποτελούν για πολλούς αγαπημένο πρωινό, αν και θα μπορούσε να θεωρηθεί περισσότερο ως επιδόρπιο, ανάλογα με τα υλικά που θα την συνοδεύσουν. Πλέον πολλές τοστιέρες περιέχουν ειδικά εξαρτήματα για την παρασκευή βάφλας, όμως ακόμα κι αν επιλέξετε εσείς τα υλικά με τα οποία θα την φτιάξετε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ισορροπημένο πρωινό, αφού κάτι τέτοιο απαιτεί έναν σωστό συνδυασμό από υδατάνθρακες, πλούσιους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, όπως για παράδειγμα μία ομελέτα και φρούτα ή ένα τοστ.

Συσκευασμένος χυμός

Τίποτα δεν θεωρείται πιο τονωτικό από ένα ποτήρι με χυμό φρούτων και λαχανικών. Οι συσκευασμένοι χυμοί, όμως, έχουν συνήθως υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή διατροφική αξία. Προτιμήστε έναν φρεσκοστυμμένο χυμό φρούτων ή λαχανικών που θα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά και καθόλου ζάχαρη και προσπαθήστε να συνδυάσετε και τις δύο κατηγορίες μαζί (φρούτα και λαχανικά).

Γιαούρτι με φρούτα

Το γιαούρτι αποτελεί την σούπερ τροφή για πρωινό, όμως πολλά από αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο ως «επιδόρπιο γιαουρτιού» κάθε άλλο παρά υγιεινά είναι. Το γιαούρτι σε απλή μορφή είναι μια πολύ καλή πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και προβιοτικών, όμως στα επιδόρπια γιαουρτιού γίνεται προσθήκη ζάχαρης και χρωστικών, ενώ και τα σιρόπια φρούτων που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως «εμπλουτισμένα» με ζάχαρη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


NEWSLETTER