Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2015 19:51

Πώς να κάνετε τα γένια σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα

Γράφτηκε από την

Μία πυκνή γενειάδα θεωρείται θέμα τιμής για τους άνδρες του σήμερα.

Τα τελευταία χρόνια ηθοποιοί, τραγουδιστές, αθλητές και μοντέλα υιοθέτησαν και λάνσαραν τη μόδα της μακριάς και πυκνής γενειάδας, που είναι επηρεασμένη από τους Αμερικανούς υλοτόμους και την υποκουλτούρα των hipster.

Για να επιτευχθεί ο στόχος και να έχετε τη γενειάδα των ονείρων σας παραθέτουμε μερικές συμβουλές που θα βοηθήσουν τις τρίχες του προσώπου σας να «ανθίσουν», όπως αυτές δημοσιεύτηκαν στο "Men Style Fashion".

Ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνη, σε συνδυασμό με άφθονο ύπνο και μείωση του στρες, μπορεί να βοηθήσει τα γένια σας να μεγαλώνουν γρηγορότερα. Η πρωτεΐνη δίνει στο σώμα σας τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτύξει περισσότερες τρίχες και ο ύπνος βοηθά το σώμα σας να αναρρώσει. Μπορείτε επίσης να πάρετε συμπληρώματα για να βελτιώσετε την υγεία σας, τα μαλλιά σας και το δέρμα σας.

Περιποιηθείτε τις… τρίχες σας

Περιποιηθείτε τη γενειάδα σας. Δώστε της το κατάλληλο μήκος και σχήμα ανάλογα με το πρόσωπό σας. Αυτό θα βοηθήσει τα γένια σας να μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο και να δείχνουν πυκνά και υγιή.

Δοκιμάστε ένα πυκνωτικό προϊόν

Σε πολλούς άντρες τα γένια τους δεν μεγαλώνουν ομοιόμορφα. Αυτό έχει ως συνέπεια σε κάποια σημεία να φαίνονται πιο πυκνά και σε άλλα όχι. Στην αγορά πωλούνται ειδικά προϊόντα που βοηθάνε ώστε να δείχνουν τα γένια σας πιο πυκνά. Διαλέξτε το κατάλληλο χρώμα, ώστε όταν το ψεκάζετε να είναι ίδιο με τις δικές τρίχες και προσοχή μην το παρακάνετε γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το καλύτερο.

Κρατήστε τα γένια σας σε καλή κατάσταση

Μόλις τα γένια σας έχουν πάρει την μορφή που θέλετε θα πρέπει να μην τα παραμελείτε και να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση. Τα τραχιά και απεριποίητα γένια δεν αρέσουν σε κανέναν. Φροντίστε τα με ειδικά προϊόντα που βοηθάνε στη θρέψη της τρίχας, ώστε να φαίνεται πιο στιλπνά. Ένα τέτοιο υλικό είναι το καστορέλαιο που βοηθάει και στην ανάπτυξη των τριχών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ