Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016 11:46

Φυσικά ή ψεύτικα φρύδια; Μεταμόσχευση φρυδιών-μαλλιών χωρίς ουλές

Γράφτηκε από την
Φυσικά ή ψεύτικα φρύδια; Μεταμόσχευση φρυδιών-μαλλιών χωρίς ουλές

Μετά τους άντρες που ζητούν πυκνά μαλλιά και γένια, η ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών και φρυδιών παρατηρείται αυξημένη, αυτή τη φορά από την πλευρά των γυναικών.

Οι τεχνικές που υπάρχουν για εκείνες είναι πλέον ελάχιστα τραυματικές και αποκαθιστούν το πρόβλημα με τον ελάχιστα επεμβατικό τρόπο. 

«Στα φρύδια που έχουν αδυνατίσει προτείνουμε εμφύτευση φρυδιών FUE γιατί προσφέρει πολύ φυσικό αποτέλεσμα» εξηγεί η δερματολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, επιστημονικός συνεργάτης της κλινικής Advanced Hair Clinics. Όπως εξηγεί η ειδικός η εμφύτευση φρυδιών FUE γίνεται μέσα σε λίγες ώρες, στις οποίες ο γιατρός εξάγει ένα ένα τα τριχοθυλάκια από το πίσω μέρος του κεφαλιού χωρίς να αφήσει ουλή. Στην συνέχεια τα εισάγει στην περιοχή των φρυδιών. Είναι σημαντικό ότι η γιατρός συναποφασίζει με την υποψήφια την εικόνα των φρυδιών που ταιριάζουν καλύτερα στα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μετά από 3 μήνες η γυναίκα αρχίζει και βλέπει τις πρώτες τριχούλες και το αποτέλεσμα έχει ολοκληρωθεί αφού έχει περάσει ένας χρόνος. 

Στα μαλλιά η μεταμόσχευση FUE προσφέρει καλά αποτελέσματα κυρίως σε περιπτώσεις που η αλωπεκία είναι εντοπισμένη. «Κάνουμε εμφύτευση στο πρόσθιο τρίγωνο του μετώπου με πολύ καλά αποτελέσματα. Σε περιπτώσεις διάχυτης αλωπεκίας ή αρχόμενης τριχόπτωσης η καινούρια λύση που διεγείρει τα κοιμώμενα τριχοθυλάκια είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP» επισημαίνει η Δρ Μάμαλη. Η γιατρός κάνει λήψη αίματος και απομονώνει το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Στην συνέχεια το εγχέει στο τριχωτό της κεφαλής. Μέσα σε λίγες συνεδρίες το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί σε μεγάλο βαθμό. 

Η μεσοθεραπεία PRP μεγαλώνει τη διάμετρο της τρίχας, ενισχύει τα μαλλιά και αφυπνίζει τα κοιμώμενα τριχοθυλάκια. Η μέθοδος έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμια συνέδρια και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά ακόμα και σε δύσκολες περιπτώσεις γυροειδούς αλωπεκίας, ενός αυτοάνοσου νοσήματος στο οποίο κάποιος μπορεί να έχει και καθολική απώλεια μαλλιών.  

Info: Advanced Hair Clinics, τηλ.: 210 6980451www.advancedhairclinics.gr

Δερματολόγος Δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη


NEWSLETTER