Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 20:16

Καταγγελίες για παρατυπίες με... εντολή υπουργού και στο ΕΚΑΒ

Γράφτηκε από την
Καταγγελίες για παρατυπίες με... εντολή υπουργού και στο ΕΚΑΒ

Με υπουργικές αποφάσεις και αδιαφανή κριτήρια μετατάξεις και αποσπάσεις- Αποδυναμώνεται πλήρως ο Οργανισμός.

Μετά τις καταγγελίες και την ερώτηση στη Βουλή για τις παρεμβάσεις του υπουργείου Υγείας στον διαγωνισμό για την πρόσληψη 100 εντατικολόγων γιατρών, νέες καταγγελίες με ανάλογο περιεχόμενο έρχονται τώρα στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά για το ΕΚΑΒ. 

Μετατάξεις και αποσπάσεις στο ΕΚΑΒ χωρίς την τήρηση των νόμιμων και προβλεπόμενων διαδικασιών καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Κέντρου, τονίζοντας αφενός μεν την παράτυπες μετακινήσεις, αφετέρου την αποδυνάμωση του προσωπικού, διασωστών και διοικητικών.

«Το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί με Υπουργικές αποφάσεις να γίνονται μετατάξεις και αποσπάσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε άλλες υπηρεσίες αποδυναμώνοντας τον Οργανισμό από διασώστες και διοικητικό προσωπικό χωρίς να τηρείται καμία διαδικασία αξιοκρατίας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΕΚΑΒ.

Όπως επισημαίνεται από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, παρόλο που στο ΕΚΑΒ υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν αποφοιτήσει είτε από ΑΕΙ είτε από ΤΕΙ και έχουν κάνει αίτηση για μετάταξη, το Υπουργείο χωρίς να  λάβει υπόψη τα παραπάνω αιτήματα, επιλεκτικά μετατάσσει-αποσπά υπαλλήλους  με Υπουργικές αποφάσεις.

Η τελευταία μετάταξη, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ, υπογράφηκε μια εβδομάδα πριν από την τρίωρη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Παύλου Πολάκη τα συνδικαλιστικά όργανα του ΕΚΑΒ και τη διοίκηση του ΕΚΑΒ. Μια συνάντηση, που όπως επισημαίνουν, έγινε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας καθώς είχε...ευαισθητοποιηθεί  από τις πολλές αιτήσεις μεταθέσεων που υπάρχουν ειδικά από το ΕΚΑΒ Αθήνας προς άλλες περιοχές.

«Οι μετατάξεις και οι αποσπάσεις αυτές εξεγείρουν το αίσθημα περί δικαίου όλων μας και ειδικά των εκατοντάδων διασωστών-πληρωμάτων ασθενοφόρων σε πανελλαδικό επίπεδο που έχουν αιτηθεί την μετακίνηση τους στον τόπο συμφερόντων τους (για οικονομικούς και οικογενειακούς λόγους)  και το αίτημα τους δεν έχει ικανοποιηθεί αλλά και αυτούς που λόγω αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών δεν ικανοποιείται το αίτημα τους για μετάταξη σε ανώτερη κατηγορία με βάση τα προσόντα και τις σπουδές τους» αναφέρει ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Γιώργος Μαθιόπουλος.

Πηγή: protothema.gr


NEWSLETTER