Τετάρτη, 15 Ιουνίου 2016 18:36

"Αποκαλύψτε το δέρμα σας" καλεί τους ασθενείς με ψωρίαση μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης

Γράφτηκε από την
"Αποκαλύψτε το δέρμα σας" καλεί τους ασθενείς με ψωρίαση μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης

Ο αντίκτυπος των σοβαρών δερματικών νοσημάτων, δεν περιορίζεται στα σωματικά συμπτώματα, αλλά μπορεί να έχει και μεγάλες επιπτώσεις στα συναισθήματα και στην ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η ψωρίαση προσβάλλει περίπου το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 200.000 περίπου Έλληνες, ενώ η χρόνια αυθόρμητη κνίδωση αγγίζει έως και το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού, επηρεάζοντας τη ζωή περίπου 100.000 ασθενών στην Ελλάδα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι ασθενείς με σοβαρά δερματικά νοσήματα να «κρύβουν» το πρόβλημα τους και να απομονώνονται κοινωνικά και ψυχολογικά.

Το μεγάλο στοίχημα για τους ασθενείς στην αντιμετώπιση των νοσημάτων αυτών, είναι η αποδοχή τους. Στην ευαισθητοποίηση ασθενών και μη προς την κατεύθυνση αυτή, αποσκοπεί η ενημερωτική εκστρατεία με τίτλο «Αποκαλύψτε το Δέρμα σας» που τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Δερματολογικής & Αφροδισιολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας και ενισχύεται από του Σωματείο Ασθενών με Ψωρίαση«Καλυψώ».

Κεντρικός πυλώνας της εκστρατείας, αποτελεί έκθεση φωτογραφίας που εγκαινιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο, και από τις 22/6 έως τις 7/7 θα στεγαστεί στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center. Γνωστές προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού κόσμου φωτογραφήθηκαν σε απλές, καθημερινές στιγμές, μαζί με ασθενείς με ψωρίαση και κνίδωση, μπροστά στον φακό της φωτογράφου Ρούλας Ρέβη. Σκοπός της έκθεσης φωτογραφίας είναι η αποστιγματοποίηση των σοβαρών παθήσεων του δέρματος, καθώς πρόκειται για νοσήματα μη μεταδοτικά, που όμως λόγω της λανθασμένης ή ελλιπούς ενημέρωσης, μπορεί να οδηγήσουν στην απομόνωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Στην εκστρατεία ανταποκρίθηκαν οι: Νίκος Αγγελής - ηθοποιός, Εύα Αντωνοπούλου - δημοσιογράφος, Λεωνίδας Καλφαγιάννης - ηθοποιός, Κατερίνα Καραβάτου - παρουσιάστρια, Κρατερός Κατσούλης - ηθοποιός, Νάντια Κοντογιώργη - ηθοποιός, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου - ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης - ηθοποιός, Ελένη Πετρουλάκη - γυμνάστρια, Νατάσα Ράγιου - δημοσιογράφος, Ευδοκία Ρουμελιώτη - ηθοποιός, Σταύρος Σβίγγος - ηθοποιός, Γιάννης Στάνκογλου - ηθοποιός, Έφη Σφυρή - πρωταθλήτρια beachvolley, Δημοσθένης Ταμπάκος - χρυσός ολυμπιονίκης γυμναστικής, Πέγκυ Τρικαλιώτη - ηθοποιός, Αποστόλης Τότσικας - ηθοποιός και Γιώργος Χρανιώτης - ηθοποιός.

Στο πλαίσιο της έκθεσης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου, από τις 10.00 έως τις 13.00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με την συμμετοχή δερματολόγων, καρδιολόγων, ρευματολόγων και άλλων ειδικευμένων ιατρών, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Η έκθεση φωτογραφίας θα λειτουργεί καθημερινά από τις 09.00 π.μ. έως τις 09.00 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Μ. Κεφ.

ΑΠΕ - ΜΠΕ


NEWSLETTER