Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:19

Εκδήλωση για την παιδική και εφηβική βία οργανώνει η Φ. Πατριανάκου στο Πολεμικό Μουσείο

Την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, η Φεβρωνία Πατριανάκου πρώην βουλευτής Επικρατείας, διοργανώνει εκδήλωση για να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα «Παιδική και Νεανική Βία μέσα από τα Μάτια των Γονέων ΙΙ». Η έρευνα διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων κατά το χρονικό διάστημα 18/5 έως 6/6/2011,στην Αττική με αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.006 γονέων με παιδιά ηλικίας 10-17 ετών, μέσα από 12.319 επικοινωνίες τυχαίας δειγματοληψίας και στην Περιφέρεια με δείγμα 400 ατόμων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρία Pulse RC, με την επιστημονική συνεργασία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (Ε.Κ.Κ.Ε.), θα παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Αράπογλου, Γενικός Διευθυντής της Pulse RC και τα ευρήματα θα σχολιάσουν διεξοδικά:

· Ο κ.  Γιάννης Πανούσης, Καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε.

· Ο κ. Γεώργιος Μόσχος, Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού, Νομικός-Εγκληματολόγος

· Η κ. Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών του Ε.Κ.Κ.Ε. - Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ινστιτούτου Πολιτικής Κοινωνιολογίας

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο  δημοσιογράφος κ. Κώστας Βαξεβάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ευθύνη της διενέργειας και παρουσίασης της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, ανέλαβε η κ. Πατριανάκου καθώς αποτελεί βαθιά της πεποίθηση ότι η Νέα Γενιά, ειδικά αυτές τις κρίσιμες για τη χώρα στιγμές, πρέπει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας, γιατί αποτελεί το Μέλλον και την Ελπίδα του Έθνους.

Από το Γραφείο Τύπου της Φεβρωνίας Πατριανάκου