Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2011 22:19

Λήστεψαν βενζινοπώλη στο Κορυφάσιο χτυπώντας τον με κάβουρα

Γράφτηκε από την
Λήστεψαν βενζινοπώλη στο Κορυφάσιο χτυπώντας τον με κάβουρα

Εφιαλτικές στιγμές έζησε ένα ζευγάρι στο Κορυφάσιο χθες τα ξημερώματα, όταν 3 άγνωστοι δράστες έσπασαν την πόρτα του σπιτιού τους που βρίσκεται πάνω από το βενζινάδικο που διατηρούν, τους χτύπησαν και τους λήστεψαν.
Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι του 45χρονου Χρήστου Πετρόπουλου γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, και πριν προλάβει εκείνος να αντιδράσει -όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στην "Ε"-  τους σήκωσαν και τους δύο απ' το κρεβάτι, άρχισαν να τους χτυπούν με έναν κάβουρα και τους απείλησαν πως αν δεν δώσουν τα χρήματα που φυλάνε στο σπίτι θα τους σκοτώσουν. Περισσότερο τυχερή στάθηκε η πεθερά του Χρ. Πετρόπουλου, η οποία βρισκόταν επίσης μέσα στο σπίτι αλλά οι ληστές δεν την πείραξαν - αντίθετα με το ζευγάρι που πέρασε μια μαρτυρική ώρα στα χέρια τους.
"Σπάσανε με την πλάτη την πόρτα. Ητανε τρεις, μάλλον Αλβανοί. Μπήκαν στο σπίτι αφού είχαν υπνωτίσει τα σκυλιά για να μην τους ακούσουμε. Ο ένας κράταγε πιστόλι και ο άλλος έναν κάβουρα και κατσαβίδι. Δεν είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, αλλά δεν είχαμε ξαναδεί κανέναν από τους τρεις", μας είπε ο κ. Πετρόπουλος. Οι ληστές δεν δίστασαν να τους χτυπήσουν στο κεφάλι με τον κάβουρα και τα χέρια τους - ενώ από τις 3.30, περίπου που μπήκαν στο σπίτι μέχρι τις 4.30 που έφυγαν, δεν σταμάτησαν να τους απειλούν ότι θα τους σκοτώσουν. Ακόμα κι όταν τους έδωσαν τα 7.000 ευρώ και τα χρυσαφικά που είχαν στο σπίτι, δεν σταμάτησαν να ζητάνε περισσότερα.
Οταν πέρασε η μαρτυρική μία ώρα, οι δράστες πήραν τα κλειδιά του αμαξιού της κόρης του ζευγαριού και διέφυγαν. Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Αστυνομία, το αυτοκίνητο το εγκατέλειψαν στην περιοχή της Τσακώνας.
Ο Χρήστος Πετρόπουλος, ο οποίος ήταν πιο άσχημα χτυπημένος, έκανε 40 ράμματα στο κεφάλι, ενώ όπως ανέφερε η ληστεία σε βάρος του δεν είναι η μοναδική που έχει γίνει στην περιοχή. "Η αστυνόμευση είναι ελλιπής γιατί δεν υπάρχουν δυνάμεις. Πρέπει να παρέμβουν οι πολιτικοί και να ενισχυθεί το Αστυνομικό Τμήμα της Πύλου", τόνισε.
Να αυξηθεί η αστυνομική παρουσία στην περιοχή τους ζητούν και άλλοι κάτοικοι από το Ρωμανού και το Κορυφάσιο, οι οποίοι κατήγγειλαν στην "Ε" ότι ζουν σε καθεστώς τρόμου εξαιτίας της αυξημένης εγκληματικότητας. Μια γυναίκα από την περιοχή μάς είπε ότι το τελευταίο 7μηνο έχουν γίνει 14 ληστείες στην ευρύτερη περιοχή του Ρωμανού Πυλίας. "Αμπαρώνουμε τα σπίτια μας γιατί φοβόμαστε, και η Αστυνομία δεν μπορεί να μας προστατεύσει. Ζούμε με τον τρόμο", σημείωσε χαρακτηριστικά.
Τραγικά περιέγραψε τα πράγματα ένας επαγγελματίας της περιοχής, ο οποίος σημείωσε ότι παρά τις οργανωμένες προσπάθειες των κατοίκων, με επισκέψεις στο δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη αλλά και οχλήσεις στην Αστυνομία, δεν έχει καταστεί δυνατό να αυξηθεί η δύναμη στο Α.Τ. Πύλου και να υπάρξει πιο αποτελεσματική αστυνόμευση. "Ποιος θα προστατεύσει τον πολίτη;" ρώτησε αγανακτισμένος, ενώ μίλησε για πλήρη απουσία της Αστυνομίας - και κατέληξε: "Δεν πάει άλλο η κατάσταση. Εχουμε τρομοκρατηθεί και κανένας δεν αναλαμβάνει την ευθύνη, όλοι μάς παραπέμπουν στο υπουργείο Δικαιοσύνης".


NEWSLETTER