Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011 14:46

Εξιχνιάστηκαν τρεις ένοπλες ληστείες στην Κορινθία και έγιναν δύο συλλήψεις

Γράφτηκε από την


Εξιχνιάστηκαν τρεις ένοπλες ληστείες που διαπράχθηκαν το τελευταίο δίμηνο στην περιοχή της Κορινθίας σε οικία ,σε κατάστημα και σε βάρος οδηγού ταξί. Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 21 και 18 ετών, ενώ κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 mm, οχτώ φυσίγγια και ένα στιλέτο.

Η σύλληψη επετεύχθη , χθες (21-12-2011) το απόγευμα, στο Κιάτο Κορινθίας,  μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και του Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου.

Ειδικότερα σε ταξί αυτοκίνητο που επέβαιναν, βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε ένα πιστόλι διαμετρήματος 7,62 mm, με γεμιστήρα, επτά φυσίγγια, ένα φυσίγγιο στην θαλάμη του όπλου, καθώς και ένα στιλέτο μήκους 24 εκατοστών.

Από αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ένοπλες ληστείες :

Την 19-12-2011 και πρώτες πρωινές ώρες, εξανάγκασαν με την απειλή όπλου τον 49χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη ταξί, στο οποίο είχαν επιβιβαστεί στην Αθήνα Αττικής, να τους οδηγήσει ως την Αρχαία Κόρινθο, όπου αφού του απέσπασαν χρηματικό ποσό, χρυσαφικά και δύο (2) κινητά τηλέφωνα, διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το ανωτέρω όχημα.


Την 28-11-2011 το βράδυ, στο Ρέθι Κορινθίας, εισήλθαν σε κατάστημα, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή πιστολιού και μαχαιριού,   αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη και θαμώνες, χρηματικό ποσό.
Την 13-11-2011 το βράδυ, στα Γελινιάτικα Κορινθίας, εισήλθαν σε οικία, ιδιοκτησίας ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού, της αφαίρεσαν χρηματικό ποσό.

Από την ΑΔ Κορινθίας



NEWSLETTER