Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012 21:58

Χασίς σε σπιρτόκουτα πωλούσαν αλλοδαποί στα Φιλιατρά

Γράφτηκε από τον
Χασίς σε σπιρτόκουτα πωλούσαν αλλοδαποί στα Φιλιατρά

Σε χώρο διακίνησης ναρκωτικών είχε μετατραπεί από τρεις αλλοδαπούς το Αγροτικό Ινστιτούτο Φιλιατρών όπου διέμεναν μαζί με άλλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν να έχουν στην κατοχή τους 7 σπιρτόκουτα με 35,4 γραμμάρια χασίς το οποίο πουλούσαν στην περιοχή, όπως και το χρηματικό ποσό των 1.055 ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών σε συνεργασία με την ειδική επιχειρησιακή ομάδα που έχει συσταθεί στην Τριφυλία, αξιοποιώντας κατάλληλα τις πληροφορίες που είχαν, σημείωσαν μια ακόμη επιτυχία, στην πολύ θετική παρουσία που έχουν στην περιοχή.
Οι αστυνομικοί έχοντας την πληροφορία ότι 3 αλλοδαποί που διέμεναν στο Ινστιτούτο διακινούσαν ναρκωτικά -και πιο συγκεκριμένα ινδική κάνναβη- το βράδυ του Σαββάτου δεκαπέντε λεπτά πριν τις 8 έκαναν έφοδο στο συγκεκριμένο χώρο και μετά από έρευνα συνέλαβαν έναν 28χρονο Αλγερινό στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν δύο σπιρτόκουτα με 10 γραμμάρια χασίς, 685 ευρώ μετρητά, μια απόδειξη 900 ευρώ από εταιρεία μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό και ένα κινητό τηλέφωνο. Επίσης συνελήφθη ένας 21χρονος Μαροκινός στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 370 ευρώ και ένας 39χρονος Παλαιστίνιος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα κινητό. Σε έρευνα που έγινε στο χώρο που έμεναν, σε ειδική κρύπτη πάνω από την ψευδοροφή του κτηρίου βρέθηκαν 5 ακόμη σπιρτόκουτα με 25,4 γραμμάρια ινδική κάνναβης.
Τα τρία αυτά άτομα εκτιμάται ότι είχαν συστήσει -τουλάχιστον εδώ και δύο μήνες- εγκληματική οργάνωση και δράση τους ήταν η εμπορία κάνναβης. Μάλιστα εκτιμάται ότι η ποσότητα που κατασχέθηκε ήταν ένα μέρος της μεγαλύτερης ποσότητας που είχαν προμηθευτεί και διακινούσαν. Από τους τρεις συλληφθέντες ο πρώτος είχε ξανασυλληφθεί στο Διδυμότειχο το Μάρτιο του 2011 και του είχε δοθεί τρίμηνη προθεσμία να εγκαταλείψει τη χώρα.
Το απόγευμα της Κυριακής με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό την εμπορία ναρκωτικών, παράβασης του νόμου κατά των ναρκωτικών και του νόμου περί αλλοδαπών, οδηγήθηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Κυπαρισσίας από την οποία ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν.
Ετσι σήμερα εκ νέου θα οδηγηθούν ενώπιον των δικαστικών αρχών με την προανάκριση να συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Φιλιατρών.


NEWSLETTER