Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012 14:03

Δωρεά της Τοπικής Διοίκησης Αργολίδας της Διεθνούς Ενωσης Αστυνομικών στο νοσοκομείο Αργους

Γράφτηκε από την



Εκ μέρους  του Δ.Σ. της  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών Αργολίδας, ανακοινώνουμε ότι, είχαμε  την τιμή και τη χαρά σήμερα, να βρεθούμε  στο Γενικό Νοσοκομείο Άργους, για να πραγματοποιήσουμε την παράδοση ενός ιατρικού μηχανήματος και ειδικότερα ενός συστήματος δοκιμασίας κοπώσεως, που δωρίσαμε για τις ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, προκειμένου να έχουν πρόσβαση όλοι οι κάτοικοι του Νομού μας και όχι μόνο, αφού η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου Άργους, είναι η μοναδική εξειδικευμένη κλινική στο Νομό μας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα, διότι το συγκεκριμένο μηχάνημα, θα βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων, δεδομένου ότι, είναι τελευταίας τεχνολογίας προερχόμενο από  Αμερική.
Στο σημείο αυτό θα κάνουμε μια σύντομη αναδρομή, για να κατανοήσουν οι συμπολίτες μας,  τους λόγους που μας οδήγησαν σ’ αυτή τη δωρεά.
Η Ένωσή μας πριν από 11 περίπου χρόνια, αποφάσισε να κατασκευάσει μια εκκλησία προς τιμή του Αγίου Αρτεμίου, προστάτη του σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, αρχικά στη Νέα Κίο, αλλά λόγω πολεοδομικών προβλημάτων, δεν κατέστη αυτό δυνατόν.
Στη συνέχεια, το έτος 2004, το Δημοτικό Συμβούλιο του Ναυπλίου, όπου απευθυνθήκαμε, μας παραχώρησε οικόπεδο στο Ναύπλιο  και πλησίον του αστυνομικού Μεγάρου για το σκοπό αυτό.
Από τότε και μέχρι τον Οκτώβρη του 2011, όλα  αυτά τα χρόνια καίτοι είχαμε επιδοθεί σε ένα επίπονο αγώνα, με τεράστιες γραφειοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες γνώριζε και ο Δήμος Ναυπλίου και ενώ είχαμε μπει στην τελική ευθεία για να πάρουμε την άδεια οικοδομής από την Ιερά σύνοδο, η Δημοτική αρχή του Ναυπλίου, εντελώς αδικαιολόγητα και χωρίς προηγούμενη ενημέρωσή μας, ανακάλεσε την παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του ναού.
Το γεγονός αυτό, μας εξέπληξε και μας στενοχώρησε, γιατί δεν μπορέσαμε να φθάσουμε στο ποθητό αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να έχουμε καμία ευθύνη γι’ αυτό.
Μετά από αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη και επειδή είχαν κατατεθεί από συνανθρώπους μας χρήματα για την ανέγερση του ναού του Αγίου Αρτεμίου, σεβόμενοι το υστέρημα όλων αυτών, αποφασίσαμε ομόφωνα  να διαθέσουμε όλα τα χρήματα σε φιλανθρωπικούς και κοινωνικούς σκοπούς.
Σε πρώτη φάση, αγιογραφήσαμε την εικόνα του Αγίου Αρτεμίου, την οποία θα λειτουργήσουμε σύντομα και θα την αφιερώσουμε στην Ιερά μονή Αγίου Δημητρίου Καρακαλά.
Επίσης, διαθέσαμε μεγάλες ποσότητες τροφίμων, για τα συσσίτια του πατρός Ελευθερίου ΜΙΧΟΥ εφημερίου της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και  στους μη κερδοσκοπικούς συλλόγους : ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ, ΦΛΟΓΑ ΚΑΙ ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, για τη σίτιση ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Τέλος, αποφασίσαμε και τη δωρεά του προαναφερόμενου, ιατρικού μηχανήματος, πιστεύοντας ακράδαντα ότι το υστέρημα των συμπολιτών μας που δόθηκε, θα πιάσει τόπο.

Για τους πιο πάνω λόγους και επειδή η δωρεά του ιατρικού μηχανήματος έγινε προς τιμή του Αγίου Αρτεμίου, παρακαλέσαμε θερμά το Διοικητή του Νοσοκομείου Άργους καθώς και τους καρδιολόγους ιατρούς της κλινικής, να αναρτήσουν μία  μικρή εικόνα του Αγίου  που τους επιδώσαμε, στο χώρο όπου θα λειτουργεί το μηχάνημα, για να θυμίζει σε όλους αυτή την προσφορά μας.-

Servo Per Amikeco

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Χρήστος Σχοινοχωρίτης         Αθανάσιος Καζάς
Αστυνόμος Β΄                         Αρχιφύλακας