Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:04

Τέσσερις Πακιστανοί κρατούσαν όμηρους και έδερναν ομοεθνείς τους

Γράφτηκε από την

Κατηγορίες για αρπαγή, παράνομη κατακράτηση, εκβίαση, σωματικές βλάβες και απειλή σε βάρος 9 ομοεθνών τους αντιμετωπίζουν 4 Πακιστανοί που συνελήφθησαν την Κυριακή στη Σκάλα Λακωνίας.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 4 κατηγορούμενοι (23, 23, 24 και 29 ετών) απείλησαν για οικονομικές διαφορές τους 9 ομοεθνείς τους Πακιστανούς χρησιμοποιώντας αρχικά ξύλινα ρόπαλα. Στη συνέχεια όμως μετέφεραν τους 4 από αυτούς παρά την θέλησή τους σε σπίτι της περιοχής, προκαλώντας τους σωματικές βλάβες. Οι άλλοι 5 που είχαν καταφέρει να διαφύγουν κατήγγειλαν το περιστατικό στις Αρχές, με αποτέλεσμα να οργανωθεί άμεσα αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών της Σκάλας, καθώς επίσης του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Βλαχιώτη.
Οι 4 Πακιστανοί βρέθηκαν στο σπίτι του 24χρονου, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν επίσης 4 αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, ένα μαχαίρι και μια δερμάτινη ζώνη, με τα οποία οι συλληφθέντες προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους τέσσερις ομοεθνείς τους.
Οπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι 5 καταγγέλλοντες καθώς και οι δύο από τους συλληφθέντες διέμεναν παράνομα στη χώρα.