Δευτέρα, 06 Φεβρουαρίου 2012 21:12

Μάλωσαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Γλυφάδας

Γράφτηκε από την
Μάλωσαν οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Γλυφάδας

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο Διορθόδοξο Κέντρο στην Πεντέλη, μεταξύ των μητροπολιτών Μεσσηνίας και Γλυφάδας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων "Ρομφαία", κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος αναφέρθηκε στη περίπτωση του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος -  επισημαίνοντας πως οι αρχιερείς της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν επέδειξαν την ίδια ευαισθησία για το πρόσωπό του. Επίσης, φανερά ενοχλημένος από την κριτική που δέχθηκε για το κείμενό του σχετικά με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, που αφορούσε την προφυλάκιση Εφραίμ, ο κ. Χρυσόστομος προσπάθησε να δώσει τη δική του απάντηση.
Τότε παρενέβη ο μητροπολίτης Γλυφάδας Παύλος, ο οποίος κάλεσε τον μητροπολίτη Μεσσηνίας να σταματήσει, τονίζοντας: «Δεν είναι εδώ το μέρος για να απαντήσετε. Δεν μπορείτε να εγκαλείτε την Ι. Σύνοδο δημόσια, θα τα πούμε αύριο στη Σύνοδο».
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος του απάντησε: «Θα μου κόψετε τον λόγο; Θα μου κλείσετε το στόμα; Να προσέχετε τις λέξεις που χρησιμοποιείτε, γιατί δεν ξέρετε την δυναμική τους». Και ο κ. Παύλος ανταπάντησε: «Κι εσείς να προσέχετε, γιατί έχω τα γραπτά σας».
Τελικά παρενέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ζήτησε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.


NEWSLETTER