Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 12:29

Αστυνομικοί της Τρίπολης εξάρθρωσαν κύκλωμα ν αγοραπωλησίας βρεφών

Γράφτηκε από την

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αρκαδίας:

“Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης κύκλωμα, που εμπλέκεται σε  αγοραπωλησίες βρεφών, ενώ συνελήφθησαν χθες (10-02-2012), στον Πειραιά Αττικής, τρία (3) μέλη του κυκλώματος (δύο άντρες και μία γυναίκα), υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 50, 51 και 39 ετών αντίστοιχα.

 

Ειδικότερα, η εξάρθρωση του κυκλώματος επετεύχθη μετά από αξιοποίηση και αξιολόγηση πληροφοριών, που διαχειρίστηκε κατάλληλα το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, σχετικά με δράση κυκλώματος  αγοραπωλησίας βρεφών.

 

Στο πλαίσιο της αστυνομικής διερεύνησης οργανώθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης συντονισμένη επιχείρηση και αστυνομικοί προσποιούμενοι τους αγοραστές κατάφεραν να έλθουν σε επαφή με το κύκλωμα. Μετά από πολυήμερη διαπραγμάτευση «συμφωνήθηκε» η αγοροπωλησία βρέφους αντί του χρηματικού ποσού των 10.000 ευρώ.

 

Χθες (10-02-2012), σε προκαθορισμένη συνάντηση, σε χώρο καταστήματος -καφετερίας στον Πειραιά Αττικής, προσήλθαν η 39χρονη μητέρα του βρέφους, μαζί με τους άλλους δυο ομοεθνείς της και παρέδωσαν στους «υποψήφιους» αγοραστές – αστυνομικούς το νεογέννητο βρέφος. Αφού παρέλαβαν το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, οι  αστυνομικοί επενέβησαν άμεσα και τους  συνέλαβαν.

 

Στο δέκα ημερών βρέφος παρέχεται φροντίδα από το Νοσοκομείο Παίδων   «Αγλαΐα Κυριακού», με την συνδρομή της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού»

 

Επιπλέον, ο 51χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν και είχε έκτιση ποινή φυλάκισης, στις Δικαστικές Φυλακές Ναυπλίου και Κορινθίας, για το ίδιο αδίκημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Τις αστυνομικές έρευνες και την προανάκριση, διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, ενώ ερευνάται η  συμμετοχή τους η και σε άλλες ανάλογες πράξεις.

 


NEWSLETTER