Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2012 22:34

Δικηγόρος και φανοποιός συνελήφθησαν για απάτη

Γράφτηκε από την

Δύο άτομα, ένας 44χρονος δικηγόρος και ένας 50χρονος φανοποιός είναι οι δράστες σύμφωνα με την Αστυνομία, της απάτης σε βάρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Τρίπολη που είχε ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο του 2010.
Οι δύο δράστες που συνελήφθησαν στην Τρίπολη και τη Λακωνία, είχαν καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό 800.000 ευρώ, ποσό του οποίου η προέλευση διερευνάται, ενώ μέσω αυτού του ποσού και χρηματιστηριακών συναλλαγών, μετατροπής νομισμάτων και προθεσμιακών καταθέσεων κατάφεραν να αποκτήσουν παράνομα 52.500 ευρώ.
Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο 44χρονος δικηγόρος είχε καταρτίσει πλαστά πιστοποιητικά ταυτότητας του 50χρονου συνεργού του (φανοποιού) και υποδυόμενος τον τελευταίο έκανε σε διάφορα χρονικά διαστήματα τις καταθέσεις των 800.000 ευρώ. 
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, κατά το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2010, ο 44χρονος άνοιξε τραπεζικό και χρηματιστηριακό λογαριασμό σε υποκατάστημα τραπέζης του Τ.Τ. στην Τρίπολη, δηλώνοντας τα στοιχεία του 50χρονου και προσκομίζοντας πλαστό πιστοποιητικό της ταυτότητάς του, το οποίο είχε καταρτίσει με τη συναίνεση του τελευταίου και κατέθεσε σταδιακά, χρηματικό ποσό ύψους 800.000 ευρώ.
Εκτοτε, παρουσιαζόταν με τα ψευδή στοιχεία και διενεργούσε κινήσεις και συναλλαγές στους δύο λογαριασμούς, συναλλαγές μετατροπής νομισμάτων, προθεσμιακών καταθέσεων, καθώς και χρηματιστηριακές συναλλαγές, από τις οποίες προκύπτει μέχρι τώρα, παράνομο περιουσιακό όφελος συνολικού ποσού 52.500 ευρώ.
Την Πέμπτη το μεσημέρι, σε συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις στην Τρίπολη και στη Λακωνία, αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας, συνέλαβαν τους δύο συνεργούς, και κατάσχεσαν το χρηματικό ποσό των 64.000 ευρώ, που είχε κάνει ανάληψη ο 44χρονος λίγη ώρα νωρίτερα.
Από την Οικονομική Αστυνομία διενεργείται λεπτομερέστερος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος για την ανίχνευση των χρηματοροών και την προέλευση του χρηματικού ποσού των 800.000 ευρώ, όσο και των φορολογικών στοιχείων των συλληφθέντων, καθώς προκύπτει αναντιστοιχία με τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει στο παρελθόν.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


NEWSLETTER