Πέμπτη, 10 Μαϊος 2012 05:39

Το DNA θα δείξει τους δράστες της συμπλοκής

Γράφτηκε από την
Το DNA θα δείξει τους δράστες της συμπλοκής

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία της Καλαμάτας μετά την πρωτοφανή για τα δεδομένα της περιοχής μας συμπλοκή με ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών τη Δευτέρα στην οδό Ευριπίδου. Η συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκαν οι 3 αστυνομικοί, έγινε λίγες ώρες μετά τη ληστεία της Εμπορικής Τράπεζας στην οδό Αριστομένους με βαριοπούλα. Χθες χειρουργήθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο ο αστυνομικός που είχε τραυματιστεί στην γνάθο και στο χέρι. Και οι 3 νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους. Νοσηλευόμενος παραμένει και ο ένας εκ των δραστών που συνελήφθη.
Οσον αφορά στην εξέλιξη των ερευνών, το βάρος έχει πέσει στον εντοπισμό των τριών δραστών που διέφυγαν και οι αστυνομικοί ποντάρουν στο DNA ελπίζοντας το αποτέλεσμα της εξέτασης να τους "δείξει" τους δράστες. Περιμένουν μάλιστα πως η εξάρθρωση της συμμορίας θα οδηγήσει στην διαλεύκανση δεκάδων ληστειών στη… μισή Ελλάδα, μεταξύ των οποίων δεν αποκλείεται να είναι και η υπόθεση της απόπειρας ληστείας με βαριοπούλα στην Alpha Bank τον περασμένο Ιούλιο. Οι ληστές είχαν και τότε "χτυπήσει" την ίδια ώρα και με την ίδια μέθοδο.
Χθες ολοκληρώθηκε η εξονυχιστική έρευνα στο διαμέρισμα που είχαν το κρησφύγετό τους οι ληστές καθώς και τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας. Η έρευνα έγινε από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Καλαμάτας και τα ευρήματα είναι πάρα πολλά. Ο άνθρωπος που είχε νοικιάσει το διαμέρισμα ένα χρόνο περίπου πριν, ακόμα δεν έχει εντοπιστεί.
Χθες το μεσημέρι συνεργείο καθάρισε την πολυκατοικία και ορισμένοι ένοικοι επέστρεψαν στα διαμερίσματά τους, τα οποία είχαν εγκαταλείψει από το βράδυ της συμπλοκής.

ΣΕ ΣΑΚΟΥΛΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

Τα χρήματα της ληστείας που βρέθηκαν στο διαμέρισμα και στην τσέπη του ενός από τους συλληφθέντες έχουν ήδη επιστραφεί στην τράπεζα. Μέσα σε σακούλα σούπερ μάρκετ, σε μια γωνιά του διαμερίσματος βρέθηκαν παρατημένα τα 78.150 ευρώ από τα 90.000 ευρώ συνολικά της ληστείας. Ακόμα 4.500 ευρώ βρέθηκαν στον πρώτο συλληφθέντα. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως οι ληστές δεν είχαν μοιράσει τα χρήματα μεταξύ τους.

Κ.Δ.


NEWSLETTER