Παρασκευή, 25 Μαϊος 2012 12:24

Ληστές ξυλοκόπησαν παπαδιά για 100 ευρώ στην Τερψιθέα Τριφυλίας

Γράφτηκε από την
Ληστές ξυλοκόπησαν παπαδιά για 100 ευρώ στην Τερψιθέα Τριφυλίας

 

Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού από δύο κακοποιούς που εισέβαλαν χθες τα ξημερώματα στο σπίτι της στην Τερψιθέα Κυπαρισσίας έπεσε μια 68χρονη σύζυγος ιερέα. Οι δύο δράστες που σύμφωνα με όλα τα στοιχεία είναι αλλοδαποί, καθώς μιλούσαν σπαστά ελληνικά, περίμεναν πότε θα φύγει ο ιερέας από το σπίτι ώστε να εισβάλουν σε αυτό, κάτι που έγινε στις 5 τα ξημερώματα. Μόλις πέντε λεπτά νωρίτερα φαίνεται ότι είδαν τον ιερέα να φεύγει για να πάει στον ναό της Τερψιθέας που μάλιστα γιόρταζε χθες - και έτσι βρήκαν την ευκαιρία να παραβιάσουν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και να μπουν μέσα.

Σύμφωνα με όσα μας είπε η 68χρονη, πέρασε δραματικές στιγμές αντιμέτωπη με τους δύο ληστές. Ακουσε τον δυνατό θόρυβο που έκανε η πόρτα όταν την παραβίασαν, αλλά πριν προλάβει να κάνει οτιδήποτε είδε μέσα στο δωμάτιό της, πάνω από το κεφάλι της, δύο άγνωστους που φορούσαν μαύρα ρούχα, κουκούλες και γάντια. Την ακινητοποίησαν και της ζητούσαν χρήματα και χρυσαφικά απειλώντας ότι θα τη σκοτώσουν. Μάλιστα την έβριζαν και της έλεγαν «το ορκίζομαι στον Αλλάχ, θα σε σκοτώσω αν δεν δώσεις τα  χρήματα». Της άρπαξαν ό,τι χρυσαφικό είχε πάνω της, όπως και έναν χρυσό σταυρό του ιερέα που βρήκαν στο δωμάτιο, κι άρχισαν να της ασκούν βία, χτυπώντας τη με τα χέρια τους αλλά και με ένα κατσαβίδι στην πλάτη.

Λέγοντάς τους ότι δεν είχε άλλα χρήματα πέρα από τα περίπου 100 ευρώ που είχαν βρει, τους ζήτησε να πιει λίγο νερό γιατί την είχε πιάσει ταραχή. Τότε είναι που τη χτύπησαν στο κεφάλι - ενώ προηγουμένως είχε δεχτεί χτυπήματα στο θώρακα, τα πλευρά και τα πόδια.

Οι δύο δράστες έψαξαν όλο το δωμάτιο πιστεύοντας -όπως μας είπε η ίδια η 68χρονη- ότι εκεί βρίσκονταν τα χρήματα της εκκλησίας από την προηγούμενη μέρα που είχε εσπερινό και είχε μαζευτεί αρκετός κόσμος.

Αφού δεν βρήκαν τίποτα, μετά από 20-25 λεπτά οι ληστές έφυγαν από το σπίτι και τότε η παπαδιά βρήκε τη δύναμη να ειδοποιήσει τους δικούς της. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από όπου πήρε εξιτήριο μετά από λίγες ώρες. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κυπαρισσίας.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER