Τρίτη, 29 Μαϊος 2012 12:14

Τσιγγάνοι έκλεψαν για … 13η φορά τυπογραφείο

Γράφτηκε από την
Τσιγγάνοι έκλεψαν για … 13η φορά τυπογραφείο

Ακόμα μια επίθεση τσιγγάνων στο τυπογραφείο της οικογένειας Δικαίου, που βρίσκεται στον τσιγγάνικο καταυλισμό "Παναγάκια", στοιχίζει ακριβά στην επιχείρηση. Οι τσιγγάνοι ξήλωσαν το δίκτυο ηλεκτροδότησης της μονάδας και μέρος του δικτύου της ΔΕΗ (υπέργειο και υπόγειο) για να βγάλουν από τα καλώδια το χαλκό που πουλάνε για… ανακύκλωση.
Σύμφωνα με τη διοίκηση της επιχείρησης αυτή είναι η… "13η και φαρμακερή" επίθεση των τσιγγάνων, αφού το μέγεθος της ζημιάς είναι τέτοιο που η μονάδα δε θα λειτουργήσει για 2 τουλάχιστον ημέρες. Επίσης, στη συνέχεια πρόκειται να γίνει υπογειοποίηση του δικτύου, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανότητες άλλης ανάλογου κόστους ζημιάς, πράγμα που όμως αναμένεται να κοστίσει πολύ ακριβά.
"Κάθε μέρα περιμένουμε να έχουν κλέψει κι ένα καλώδιο. Τις ζημιές όμως δεν τις πληρώνουν ούτε αυτοί ούτε το κράτος. Εμείς τις πληρώνουμε κάθε φορά" λένε με αγανάκτηση από τη διοίκηση της εταιρείας, καθώς έχουν αντικρίσει αμέτρητες φορές εικόνες διάλυσης στην τυπογραφική μονάδα, μετά από διαρρήξεις κι επιθέσεις στα… καλώδια των εγκαταστάσεων.

Κ.Δ.


NEWSLETTER