Παρασκευή, 06 Ιουλίου 2012 08:43

Το ΣΔΟΕ Καλαμάτας βρήκε αναβολικά στην Αθήνα

Γράφτηκε από την
Το ΣΔΟΕ Καλαμάτας βρήκε αναβολικά στην Αθήνα

Δικογραφία και για διακίνηση πλαστών αγροτικών τιμολογίων

 

Επαληθεύτηκαν οι πληροφορίες της "Ε" που δημοσιεύτηκαν την περασμένη εβδομάδα, ότι έμπορος από την Ηλεία διακινούσε εικονικά τιμολόγια στη Μεσσηνία. Επίσης επιβεβαιώθηκε -με τη σύνταξη των δικογραφιών- πως το ΣΔΟΕ Καλαμάτας εντόπισε σε φαρμακείο της Αθήνας τιμολόγια αγοράς επικίνδυνων αναβολικών συνολικής αξίας 2,3 εκ. ευρώ, τα οποία εκτιμάται πως έχουν εξαχθεί.

Ειδικότερα, χθεσινό δημοσίευμα στο "Βήμα Online" αναφέρει αναλυτικά:

Λαθρεμπόριο αναβολικών, συνολικού ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, προς την Αλβανία και χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, πραγματοποιούσε φαρμακοποιός της Κυψέλης, όπως προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου. Τα αρμόδια στελέχη του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο ερευνών για τις συναλλαγές πολλών φαρμακείων στην Αθήνα και στην περιφέρεια έφτασαν στα ίχνη του συγκεκριμένου φαρμακοποιού, ο οποίος έκανε παράνομες εξαγωγές επικίνδυνων αναβολικών που προορίζονταν για αθλητές, γυμναστήρια και άλλους αγοραστές σε χώρες της Ευρώπης.

Επιπλέον τα στελέχη του ΣΔΟΕ συνέταξαν το τελευταίο 24ωρο δικογραφία που αφορά την εμπλοκή εταιρείας αγροτικών προϊόντων στην Ηλεία σε υποθέσεις έκδοσης εικονικών τιμολογίων συνολικού ύψους 1.055.000 ευρώ, με τη συνεργασία ιδιωτών στην Τριφυλία Μεσσηνίας.

Αλλη δικογραφία αφορά υπόθεση λαθραίας εισαγωγής τσιγάρων, πούρων και ποτών από Βούλγαρο έμπορο που ζει στην περιοχή της Λακωνίας και ο οποίος φέρεται να ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με 1.900.000 ευρώ.


NEWSLETTER